Николай Нанков: Виолета Комитова лъже, че са изчезнали 70 процента от парите за АМ „Хемус“, с манипулатора Кутев ще се видим в съда

Бившият регионален и строителен министър и депутат от ГЕРБ Николай Нанков проговори докъде са стигнали работите и защо служебното правителство е блокирало автомагистрала „Хемус“ и „Тракия“. Пред Би Ти Ви Наквов каза:

Знаем всичко от първи до девети етап на магистралата „Хемус“. Говорим за строителство. Но има работи без строително решение. Има много дейности, за които не е нужно строително разрешение, уточни Нанков. Според него това е допустимо по норматив и предшества същинската строителна работа като трасиране.Платено е по отношение авансиране на дейностите на „Автомагистрали“. Не искам да коментирам твърденията на министър Виолета Комитова. Под 35 процента са платените аванси. Лъжа е, че са платени 70 на сто и са изчезнали. Всичко е обезпечено с банкови гаранции, категоричен е Нанков. Защо не изискаха тези суми, които са обезпечени. Това го тиражира и говорителят на кабинета Антон Кутев, каза Нанков.

Според него това, което се говори от Комитова и Кутев, е умишлен саботаж. Кутев е манипулатор, ще се срещнем с него в съда. Откъде взеха те 500 милиона за бюджета? Взеха ги от „Хемус“, категоричен е Нанков. Според него на някои обекти предподготвителните разходи достигат до 50 процента. Това предшества реалното строителство, това е невидима дейност за логистика, машини, уточни за пореден път Нанков.За 8 години по лот 4 е работено. Служебното правителство работи на принципа на революционната целесъобразност. С изчегъртването си забравиха кого са назначавали, та се наложи пак да го уволняват.Никога по времето на ГЕРБ не е имало неизплатени средства. Щом не могат да платят тези средства, защо не спряха строителството по петгодишните договори, попита Нанков.Поредна спекулация и лъжа е, че от времето на министър Петя Аврамова са изчезнали общо 120 милиона лева, каза Нанков.

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.