Николай Нанков: Не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш зам.-министър Тодор Стоянов – вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести

Бившият зам.-министр на МРРБ Николай Нанков излезе с остър коментар във връзка с рокадите и нещата, които се случават в МРРБ. Вижте какво написа преди минути в профила си във фейсбук:

Дълго време мълчах и гледах действията на наследниците ни в МРРБ. Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение – времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала „Хемус“ – ето това вече е върха! Това е място за съхранение на строителна техника, терен от 12 декара, нает от частно лице, с негово съгласие е отнет хумусният слой – за да може тежката строителна техника да стъпи стабилно и да не потъва. Чака се разрешение за строеж от МРРБ и е направена организация за мобилизация. Това е. Ако си бяха направили труда да видят парцеларния план, щяха да разберат, че на това място няма как да има строителство, защото е извън бъдещото трасе на „Хемус“. С преведения аванс в момента се произвеждат бетонови изделия, добиват се инертни материали и пр. дейности, които предшестват самото извършване на строително-монтажни работи (за чието реално стартиране е необходимо строително разрешение).


Моите уважения към архитект Комитова, но ако искаше да види как се строи, да беше отишла на участъци 1, 2 и 3. В участък 6 вървят подготвителни дейности – не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш зам.-министър Тодор Стоянов – вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести.
Явно на новата власт аутобанът на Северна България не й е приоритет и с всичките си действия ще доведе до спиране на строителството му. Бяхме поели ангажимент към хората, че „Хемус“ ще е готова през 2024 г. Вече е ясно от действията и бездействието им, че няма да е готова в този срок.

Публикувано в Акценти, Политика. Постоянна връзка.