Партиите не успяха да се разберат за състав на РИК-Ловеч

Областният управител Ваня Събчева проведе днес консултациите за състава на Районната избирателна комисия /РИК/ Ловеч.
РИК Ловеч се състои от 13 члена, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите, както следва: за Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 4 членове, за Партия „Има такъв народ“ – 3-ма членове, за коалиция „БСП за България“ – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Демократична България“ 1 член, за Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член.
Взеха участие представителите на Коалиция ГЕРБ-СДС, Политическа партия „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ДПС, „Демократична България”, “Изправи се! Мутри вън!“, присъстваха и представители на Областна администрация Ловеч и представител на ПП„ВМРО“.
От ГЕРБ-СДС, направиха предложение за председател, трима членове и резерва. „Има такъв народ“, направи предложение за секретар, двама членове и резерва, „БСП за България“ предложиха секретар, член и резерва, такова предложение направиха и от ДПС. „Демократична България“ предложи председател и резерва, а от “Изправи се! Мутри вън!“ член и резерва.
Никой от представителите на партиите и коалициите не се отказа от своето предложения за председател и секретар.
Тъй като не се постигна споразумение около определянето на позициите, предложенията ще бъдат изпратени на ЦИК, която със свое решение да определи състава на РИК Ловеч.

Публикувано в Акценти, ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021, Политика. Постоянна връзка.