Тошко Йорданов: Отиваме на избори, „Изправи се, нещо си“ са предатели! Петър Илиев е повод, Татяна Дончева е патологичен лъжец

Търсят си повод, не причина. Ако не беше Петър Илиев, щеше да е Пламен Николов, ако не беше той, щеше да е Иво Атанасов, ако не той, Дядо Мраз или Снежанка. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН пред БНТ за провалените преговори с „мутрите“ на Мая Манолова.

„Казахме, че няма да раздаваме порции. Вас ще ви лъжат в студиата. Следващият ви гост е Татяна Дончева, която е патологичен лъжец. Петър Илиев е повод, не е причина“, повтори сценаристът на Слави.

„Най-малката партия от партиите на протестите се заявиха като предатели. Стана ясно, че приоритетите им нищо не струват. Плямпаха, че искат смяната на Гешев, дълбока съдебна реформа, увеличаване на пенсиите, а в момента, в който се стигна до гласуване в парламента, те ни предадоха“, обясни той.

Тошко Йорданов стигна по-далеч, сравнявайки управлението на ГЕРБ с фашистка Германия.

„Трябваше да се обединим, както е станало срещу фашистка Германия. Аз съм историк по образование“, добави лидерът на парламентарната група на ИТН.

„Истината е, че трябва да се отиде на избори, ако този кабинет не бъде подкрепен“, разкри Тошко Йорданов.

„Глупости са, каквото говори Мая Манолова за ДПС и ГЕРБ. Това са думи на психически, не съм сигурен какъв човек. Ако искахме да направим кабинет с ДПС, можехме да го направим в миналия парламент. Всички, които говорят за връзките на ИТН с ДПС за или идиоти, или… Но не вярвам да са идиоти“, коментира още той.

За скандала с плагиатството на Петър Илиев сценаристът на Слави отсече: „Защо 6 години тази жена е мълчала като да не казвам какво. Не искала да го съди за 300 лева. Моралът струва много повече от всякакви пари.“

„Защо служебният кабинет назначава нови бордове, защо назначава главен секретар на МВР, като не му е работа. Това правителство прави същото, което правеше ГЕРБ. Защо за шеф на АДФИ назначиха човека, който проспа неплатените милиони от Васил Божков в хазарта“, ядоса се Йорданов.

източник: pik.bg

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.