БОМБА! Разкрихме схема за източване на пари в Троян

Бившият шеф на Националното изложение на художествените занаяти в Орешак е сключил скандален договор в началото на 2020 година с фирма от Севлиево. Въпросната фирма се е договорила с Иван Чакъров единствено тя да има право да разположи бирария по време на панаира в Орешак. В случай, че Изложението допусне други търговци с бирарии следват огромни неустойки. По информация на медията ни става дума за 18 000 лева, които са били изплатени авансово на Изложението и разбира се бързо похарчени.

Припомняме, че през месец юни 2020 година Иван Чакъров бе задържан и започна разследване за финансови злоупотреби от негова страна в Националното изложение. Няколко дни по-късно бе и отстранен от поста директор. В разгара на пандемията и мерките, които бяха наложени от МЗ през 2020 година, панаир почти нямаше и в това число бе забранено да има бирарии. Вследствие на пандемията и договореност вече между фирмата и Община Троян е взето решение договорът да бъде изпълнен през 2021 година. Община Троян е с вързани ръце и нищо не може да направи по отношение на допускане на други бирарии по време на панаира.

Договорът на Чакъров е изключително скандален и 100% ощетява общинската хазна, защото по информация на медията ни всяка една бирария средно плаща между 3000 и 5000 лв. за периода на панаира, а всички знаем, че всяка година има поне 10. Сами си направете сметката за какво ощетяване говорим. Тук идва и моментът да си зададем  въпроса дали не е имало и пари под масата, което сигурно няма и да разберем?!

Факт е, че троянски бирарии на тазгодишното издание на панаира в Орешак няма да има! Ще има една единствена и то на фирма от Севлиево!

Надяваме се, че компетентните органи като полиция и прокуратура ще се намесят и ще разследват дали с този договор не е ощетен драстично общинския бюджет.

Публикувано в Горещо, Скандално. Постоянна връзка.