ВОЙНА В МРЕЖАТА: Тошко Йорданов захапа премиера на Радев заради назначенията на децата му на тлъсти държавни заплати (СНИМКИ)

ВОЙНА В МРЕЖАТА: Тошко Йорданов захапа премиера на Радев заради назначенията на децата му на тлъсти държавни заплати (СНИМКИ)

Парадоксално, но факт. Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов се оказа сред първите депутати, които проговориха за скандала с назначените на тлъсти държавни заплати деца на премиера на Румен Радев – Стефан Янев, разкрит от ПИК.ПРЕПОРЪЧАНО

Медията ни съобщи още преди две седмици за безпрецедентния конфликт на интереси и възползване от властта, тъй като синът и дъщерята на Янев са заели постовете без конкурс и докато той е бил в Министерски съвет, при това в най-богатите държавни компании – БЕХ и „Булгаргаз“. Пред камерата ни съветникът на Радев и негов сегашен служебен премиер запази мълчание и опита да се измъкне. Крият отговори и от Министерски съвет

След това обаче въпросът беше зададен от ГЕРБ като парламентарно питане към служебния кабинет на Румен Радев и от там потвърдиха официално разкритието ни. Медиите обаче замълчаха дори тогава и затулиха новината на задните страници в сайтовете си, а в телевизиите изобщо не влезе. 

Затова и Тошко Йорданов е попитал в „Туитър“: Защо мълчите?“, прилагайки факсимиле от разкритие по случая. 

Депутатът от ИТН е сложил и пост за финансовия министър от служебния кабинет на Радев – Асен Василев, за когото от партията разкриха, че е бил мошеник, съден за кражба на интелектуална собственост в Англия. 

СВЪРЗАНИ НОВИНИСКАНДАЛЪТ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА: Министър на Радев опитва да укрие истината за държавните постове на децата на Стефан Янев в БЕХ и „Булгаргаз“69415на 06.08.2021

Сценаристът и депутат на Трифонов не пропуска и партиите в парламента и напада „мутрите“ на Мая Манолова, които обяви за предатели, след като не подкрепиха кабинета на ИТН.

Той е пуснал колаж, на който са Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян в декор на „Междузвездни войни“. Надписът е „Доведете ми Тошко“.

Втората снимка е от кулоарите на Народното събрание. Там на един диван са седнали Йордан Цонев от ДПС и Христо Иванов от „Демократична България“. Снимката е озаглавена „Ето ви дългата ръка на ДПС“, като препратка към обвиненията на ДеБъ, че зад ИТН стояли ДПС. На кадъра обаче се вижда задушевен разговор между Иванов и Цонев.СВЪРЗАНИ НОВИНИСКАНДАЛНО В ПИК: Синът и дъщерята на премиера Стефан Янев назначени без конкурс в двете най-големи държавни фирми – БЕХ и „Булгаргаз“! Докато таткото е бил вицепремиер…468903на 03.08.2021

Публикувано в Горещо, Скандално. Постоянна връзка.