Корнелия Нинова с нов удар срещу кохортата на Румен Радев – изхвърли щерката на Антон Кутев от червената телевизия

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е изритала дъщерята на говорителя на служебното правителство на Румен Радев Антон Кутев – Мина Кутева, от червената телевизия БСТВ. Така тя за пореден път демонстрира ясно отношението си към Радев и провалената му кохорта, вкарала България в невиждана криза. Именно с кризата Нинова е оправдала уволнението – уж нямало пари заради нарастналите доходи на медията покрай прескъпия ток.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от „Позитано“ 20.

Телевизията, която Нинова създаде, за да облъчва социалистите, които и без това са си привърженици на БСП, погълна огромни средства от партийната каса и отдавна е на ръба на оцеляването. От нея си тръгнаха значителен брой служители, назначени първоначално с големи заплати и щедри обещания за светло бъдеще в помещенията, предоставени от агента на ДС и племенен поддръжник на обитателя на президентството Румен Радев – Васил Василев, в приватизирания от него бивш хладилен завод в столицата.

Съкращаването на Мина Кутева обаче е свързано по-скоро с войната между Нинова и Румен Радев, която преди президентските избори навлезе в крайната си фаза. Още повече, че други уволнени няма. Червената лидерка открито твърди, че за БСП са по-важни парламентарните избори, отколкото президентските и влиза в остри критики срещу управлението на Радев с едноличния му служебен кабинет, в който той набута само нейни партийни врагове. Сред тях е и Антон Кутев. 

Сблъсъкът между червената лидерка и продукта, който тя създаде и монтира в президентството – Румен Радев, ескалира след като обитателят на „Дондуков“ 2 се зае с партиен инженеринг и пусна на политическия терен двамата харвардски аферисти и свои бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев да атакуват парламента с цел да обслужват интересите му, след като влязат в 47-о Народно събрание.

Според социолозите тъй наречената ПП ПП на Петков и Василев краде най-много гласове от БСП и от „Демократична България“ на Христо Иванов и Атанас Атанасов, която според последните социологически изследвания една седмица преди вота на 14 ноември вече е в дъното на класациите за бъдещи парламентарно представени политически сили.

Самият Радев демонстративно назначи в двете си служебни правителства тази година само отявлени вътрешнопартийни врагове на Нинова. Сред тях е и говорителят на двата служебни кабинета Антон Кутев, който преди това уреди дъщеря си Мина Кутева на работа в червената телевизия.

По същия начин той уреди и друга своя близка за медиен съветник на служебния правосъден министър Янаки Стоилов, който обаче вече избяга в Конституционния съд, назначен там от Радев. Но проблемът с това назначение е сходен с проблема с назначаването на Кирил Петков за служебен министър въпреки двойното му гражданство, тъй като Янаки Стоилов все още е член на Националния съвет на БСП. И в двата случая Радев е погазил Конституцията.

А в момента членовете на НС на БСП гласуват „на подпис“ дали да освободят Стоилов от висшия ръководен орган на столетницата, но крайният резултат от това гласуване още не е ясен, което поставя под въпрос и влизането на Янаки Стоилов в Конституционния съд. 

Нинова обаче вече се отърва от щерката на Антон Кутев – Мина Кутева. В същото време на „Позитано“ 20 и в червената медия упорито се говори, че лидерката на БСП се заканила, че заради тежкото финансово състояние на БСТВ и нулевия ефект от нейната работа, след изборите на 14 ноември тя ще обяви фалит и ще прекрати съществуването си.

източник: pik.bg

Публикувано в Горещо, Политика, Скандално. Постоянна връзка.