Прокуратурата заплашва председателя на Възраждане с 3 години затвор

Четири дни преди националния протест на Възраждане срещу ограничителните мерки, който ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. „Народно събрание“ в София, д-р Костадинов е привлечен като обвиняем от Прокуратурата.

Съвсем ясно е, че моментът не е избран случайно, а това, че Възраждане се противопоставя на мерките, е неприемливо за някои.

Припомняме, че когато миналата година Възраждане предприе протести против ограничителните мерки в страната, правителството на ГЕРБ и ВМРО-БНД започна да използва институциите като бухалка срещу нас. 

Прокуратурата започна да репресира Възраждане и д-р Костадинов. Партията и председателят ѝ преминаха през проверките на всяка възможна институция в страната, но тези проверки, разбира се, не постигнаха целта на тогавашното правителство да компрометират Възраждане.  

Сега обаче ситуацията се повтаря. В навечерието на протестите д-р Костадинов за пореден път е привлечен като обвиняем. Съвпадение ли е това? Случайност ли е, че за пореден път наблюдаваме  приемственост между двете правителства и че служебният кабинет си служи със същите средства както правителството на ГЕРБ и ВМРО- БНД? 

Костадин Костадинов е обвинен във всяване на смут и паника с изказване за липсващия тонаж кашкавал от държавния резерв в телевизионно предаване през месец  март 2020 г. От тогава до сега бяха разкрити и доказани липси от стотици тонове храни от държавния резерв, но това не пречи днес председателят на Възраждане да е с поредното безумно обвинение. 

Обвинението на Прокуратурата е по чл. 78 а от Наказателния кодекс. По този член д-р Костадинов би могъл да получи наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато деянието е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато деянието е извършено по непредпазливост.

По същия начин през март 2020 г. във всяване на паника беше обвинена и Председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, която една година по-късно, през март т.г., беше оправдана. За разлика от нея д-р Костадинов ще трябва да се явява пред съда година и половина след изявлението си, в разгара на протестите и в навечерието на предизборна кампания за извънредните парламентарни избори.  

Дали всичко това се случва случайно, оставяме на вас да прецените, а ние ви очакваме на организирания от Възраждане протест. Той ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч.  на пл. „Народно събрание“ в София. Време е маските да паднат! Борбата продължава. Статуквото не е премахнато, то само е сменило лицата си

Публикувано в Горещо, Скандално. Постоянна връзка.