Майкъл втори в Румъния, остава водач в класирането

Майкъл зае втора позиция в класирането за четвъртия кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос в Чеопане, Румъния. Майкъл отново бе сигурен победител, но победата му се изплъзна след нелепа грешка и падане. Първият манш Майки отново бе поне с класа над връстниците си, като победи с преднина от 1:20 мин. пред основния си конкурент Раванидис, заел второто място.
През втория манш обаче, при преднина от около 40 секунди, по средата на манша Майки допуска грешка и пада. Така позволил на Раванидис да го изпревари, но малко преди финала нашият състезател отново настигнал гръцкия си опонент. Ново падане оставя троянското момче да финишира на второ място. Така в общото класиране от двата манша Майки е втори.
Въпреки това обаче той остава водач в генералното класиране на Източноевропейския шампионат  с преднина от 18 точки пред главния си съперник Раванидис.
Друг състезател от троянския клуб по мотокрос – Валентин Матеев, взе победата в Румъния. При най-малките той успя да пребори на негова земя основния си румънски конкурент за титлата – Робърт Томпа. Вальо финиширал втори в първия манш, но спечелил втория. С това той спечелил кръга в Румъния, като намалил преднината на Томпа на 6 точки.
След този кръг сме горди да съобщим, че с помощта на нашите състезатели България заема първа позиция в класирането по нации.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.