Моторите закриват сезона в Троян, в неделя при нас – последен кръг на Източноевропейския шампионат

Трасе номер едно по мотокрос в клас МХ3 за миналата година ще е домакин на  финалния кръг от  Източноевропейския шампионат. Очакват ни край Троян много емоции – въпреки проблема с метеорологичната обстановка или точно заради нея. В надпреварата в събота и неделя  ще се включат над 200 състезатели от 10 нации в класовете 65 сс, 85 сс, МХ1, МХ2, МХ3 и АТV. С това състезание моторите закриват сезона. В надпреварата ще се включи и Петър Петров, участникът в световния шампионат тази година. Той заяви, че има намерение да смени мотора си Хонда и екипът му води преговори с Ямаха. Президентът на федерацията Богдан Николов обяви, че от Спортното министерство досега е получил само 5800 лв., които в годината трябва да разпредели на 48 състезатели.
Очаква се най-оспорвано да бъде състезанието до 65 куб. см, където разликата между Валентин Матеев и водача в класирането Роберт Томпа от Румъния е 3 точки. С шансове за бронзов медал е Кристиян Петков от нашите.
При 85-кубиковите лидер е троянското момче Майкъл Иванов, който има преднина от 32 точки пред гръцкия пилот  Араванитис. Трети в този клас е Георги Георгиев. В клас МХ2 борбата за титлата е между Теодор Тотев и Шевки Шевкиев.
В МХ1 шампион е румънец – Адриян Радуца. Втори е Гоце Томовски от Македония, а трети – Николай Куманов.
Новият шампион в клас МХ3 е Димитрис Керемидас, за сребърното отличие ще спорят Мирослав Христов и Димитър Милешки. В класирането по нации България вече е шампион за 2010 година. За страната ни това е 14-а поредна рекордна титла.

4 thoughts on “Моторите закриват сезона в Троян, в неделя при нас – последен кръг на Източноевропейския шампионат”

  1. Този измислен „източноевропейски шампионат“ криминала Богдан Николов ли го измисли или Румен Шадравана. Има ли „западноевропейски шампионат“? Все пак е добре, че не обявиха строеж на писта за Формула едно на Миревското, че току виж започнал и „източноевропейски шампионат“ на Формула 1.

  2. Ужасно тъпо изказване. Явно сте доста простичък г-н Шумахер. Такива като теб не заслужават уважение. Защо не цените и малкото, което имаме?

  3. Прав е Шумахер. Освен всичко друго, това „малкото, което имаме“ струва десетки хиляди на троянските данъкоплатци. Дано един ден просветне каква е играта и кои са играчите.

  4. Хиляди пъти е по-добре децата да са на пистата, на стадиона, в спортна зала отколкото на улицата или в дискотеката с наркотиците. Така че колкото и да струва на данъкоплатеца за мен е оправдано и правилно. Това писалите по-горе ще го разберат когато станат родители.
    Поздравявам Майкъл Иванов за призовото място и му хожелавам успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.