Троян домакин на европейски кръг по мотокрос 65 и 85 куб см

роян домакин на европейски кръг по мотокрос 65 и 85 куб смБългарската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) е възвърнала частично лиценза си, като е заплатила правата за провеждането на европейски стартове у нас, макар и само за най-малките класове – 65 и 85 куб см. През уикенда в Троян ще се проведе вторият кръг от европейската надпревара в тези класове. Паралелно с него ще стартират и участниците във втория кръг на републиканския шампионат във всички класове. Полигонът край града ще посрещне близо 110 състезатели, а местните фенове вече очакват с нетърпение изявата на пилота от Троян Майкъл Иванов, който се завърна у дома след триседмично участие в световни кръгове в клас МХ2.

Неприятни са новините обаче около другата ни млада надежда – Иван Петров. През 2015г. 17-годишният младеж от Монтана имаше сериозни намерения за евро-титла през последната си година в клас 125 куб см и успя да спечели зимния шампионат на Италия по мотокрос. За жалост при последното си участие в кръг от Европейския шампионат във Валкерсваарт (Хол) преди дни падна и счупи китките и на двете ръце. За началото на месец май е планирана операция, а възстановяването му ще го остави повече от два месеца и половина извън трасетата.

Конкуренти за големите призове тази неделя в Троян няма да липсват – както за европейските, така и за родните. Официалното откриване ще бъде в 10:30ч. в неделя, 3 май, а стартовете са от 11ч. Тренировките, квалификациите и три манша (ЕМХ65, ЕМХ86 и МХ) са още в съботния ден.

Прогнозите за времето и потвърдилите участието си клубове и състезатели предричат интересна и оспорвана битка на мотополигон „Троян”, за чието изграждане Общината вложи повече от 1 млн лв свои и привлечени средства. Кметът Донка Михайлова е доволна от съвместната работа с БФМ и рекламата, която градът получава от домакинството си на подобни национални и международни прояви. Не са за пренебрегване и ползите, които има местния бизнес и затова изрази увереност, че мото-изявите ще продължат и в бъдеще. През празничните дни жителите на Троян ще посрещнат много гости, тъй като освен мото-състезанието, градът ще е домакин и на традиционния Фестивал на занаятите, където ще участват 14 страни.

Източник:  бТВ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.