Община Троян е готова да посрещне зимата

Община Троян е готова да посрещне зиматаОбщина Троян е готова да посрещне зимните предизвикателства, стана ясно вчера, на заседанието на Общинския щаб за координация във връзка с готовността за действие в условията на усложнена зимна обстановка. На срещата присъства г-жа Донка Михайлова – кмет на община Троян.
Заседанието бе ръководено от Младен Стойков – гл.експерт “Сигурност на информацията и отбранително-мобилизационна подготовка” в общината. Участие взеха представители на различните организации и структури, имащи отношение по въпроса – Районно управление на полицията, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението, на “Електроразпределение” АД-София, технически район – Троян, ВиК “Стенето, МБАЛ и Спешна медицинска помощ, общинските фирми БКС и “Комунални услуги”, представители на фирмите, спечелили търговете по снегопочистване и опесъчаване на уличната, общинската и републиканска мрежа. В работата на срещата взеха участие кметовете на населените места и представители на кметските наместничества. Присъства и областният инспектор по превантивна работа и контрол инж. Ивелин Иванов.
Г-жа Михайлова изрази очакване на тази среща институциите да информират за готовността си, проблемите и координацията на действията.
Инж. Банко Банков подчерта, че от тази година общините отговарят и за републиканската пътна мрежа, която минава през населеното място. Проведени са обществените поръчки, сключени са договорите. От изнесената на заседанието информация стана ясно, че фирмите са в пълна готовност да посрещнат изненадите на зимата. Извършена е профилактика на съоръженията, готова е техниката и личния състав, има достатъчни количества инертни материали, остава добрата организация и координация между институциите. Детските и учебни заведения са осигурени с горива за отопление, ремонтите на инсталациите са извършени. Пълна готовност за адекватна реакция при усложнена зимна обстановка докладваха и от МБАЛ – Троян и Спешна медицинска помощ.
Г-жа Михайлова бе категорична, че проблемът с авариралата отоплителна инсталация в Дома за деца с увреждания в с. Дълбок дол ще бъде решен до няколко дни. Изрази увереността си, че при една добра организация и координация между всички ангажирани структури, общината ще бъде в добро състояние през зимния период.
ЧЕЗ предоставя национален телефон за аварии, който може да се ползва от всички – и фирми, и граждани: 0700 100 10.

 Маргарита Генкова – “Връзки с обществеността“

3 thoughts on “Община Троян е готова да посрещне зимата”

  1. Както и всяка година сме подготвени отрано,но при първия сняг се оказва че отново зимата ни е изненадала.Казвам го от опит.Колкото до номера на ЧЕЗ 0700 100 10…миналата седмица имах поне 6-7 позвънявания до него номер,но уви…глас /по точно обаждане/ в пустиня.Абе все сме от страната на булката…

  2. аз немога да разбера троянци маи няма да се оравим никога,всяка година едно и също се говори замазват се очите на хората и в краина сметка излиза ,че сме ЗАПЛУДЕНИ докога ще спим,че са ни малки данаците или големи заплатите ама ние сме свикнали да ни правят на маимуни трябва да се вдигнем и да си тъгсим ПРАВАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.