Появи се опасност от птичи грип

Пресцентърът на Областната администрация информира, че на телефони 068/600 750 ; 0887 79 24 18 и 0887 561 728 се приемат сигнали при съмнение за „ПТИЧИ ГРИП“. Те са обявени от Регионалната ветеринарномедицинска служба и публикувани в сайта на Земеделското министерство.
Регионалните ветеринарномедицински служби в цялата страна обявиха номерата за сигнали при съмнение за заболяването. На тях гражданите трябва своевременно да уведомяват компетентните органи при повишена заболеваемост и смъртност при домашните птици или при открити трупове на диви птици. Към момента на територията на страната няма регистрирани такива случаи.
На 16. март заради установеното огнище на болестта в Румъния бяха разпоредени мерки за предотвратяване на разпространението й у нас. Сред тях са засилените мерки за биосигурност в птицевъдните обекти, затваряне на птиците в дворовете, разделяне на водоплаващите от кокошия вид птици и съхраняване на фуражите в закрити помещения с цел да се предпазят от замърсяване, съобщават от Земеделското министерство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.