Ветераните с въпроси за войнишките паметници и безплатното пътуване

Срещата, която се състоя на 13 юни в кабинета на троянския кмет, бе инициирана от Областния съвет на Съюза на ветераните и от неговия председател Ганко Бенев, както и от общинската организация с председател Румен Тодоров. Те изразиха благодарността на всички свои членове лично към г-жа Михайлова за помощта и подкрепата, която получават в нейно лице при провеждането на много техни патриотични инициативи. По тържествен начин и с помощта на Община Троян бяха отбелязани 20 години от възстановяване дружеството на ветераните. Специална благодарност бе отправена към зам.-кмета Поля Димова, на която е заслугата за организиране на общинските прояви по повод годишнината от Балканската война. “Това, което бе направено в Троян за отбелязване 100-годишнината от Балканската война, никъде в областта не беше направено”, бе категоричен Бенев.
Донка Михайлова благодари за тази среща и отбеляза, че уважението е взаимно и усилията нещата да се случват са съвместни.
По време на срещата не бе отминат въпросът с военните паметници. Румен Тодоров предложи в комисията, която ще бъде изградена със заповед на кмета за обследване моментното състояние на паметниците, да бъде включен и представител на общинската организация на Съюза. Той благодари на кметовете и кметските наместници в населените места на общината за тяхната помощ и съдействие при събирането на членския внос. Друг въпрос, който беше коментиран, е свързан с оплакването на членове на организацията, че някои от превозвачите не признават картите за безплатно пътуване / може би по-верен е израза на някои шофьори/. Кметът пое ангажимент писмено да се обърне към собствениците на транспортните фирми, да им напомни за законовото им задължение и да поиска те да информират своите шофьори.
Накрая на срещата г-жа Михайлова пожела успешна работа на Конгреса на Съюза на ветераните от войните, който ще се проведе на 21 и 22 юни в София.

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”

One thought on “Ветераните с въпроси за войнишките паметници и безплатното пътуване”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.