Здравните инспектори не открили нарушения

Здравните инспектори не открили нарушенияВ последната седмица на юли представители на Районната здравна инспекция в Ловеч са извършили  проверки по изискванията на чл.56 от Закона за здравето и Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места. Проверени са 61 обекта, включително заведения за хранене и развлечения, места за настаняване, детски заведения и административни обекти в областта. Не се установени нарушения.
Освен това са проверени 8 обекта за търговия с дрехи втора употреба. Става дума за спазването на Наредба 27/2005г. за здравните изисквания към дрехите втора употреба. В 8 обекта пък е проверявано за нерегламентирано предлагане на очила с диоптър, съгласно изискванията на Наредба 19/2008г. за устройството и дейността на оптиките, здравните изисквания към тях и реда за водене на регистър на оптиките. В посочените обекти също не са констатирани нарушения.
Седмица по-рано в Троян са отбелязани дав случая на варицела – при дете на година и девет месеца, което не посещава детско заведение, и при деветгодишно дете.
От бактериален менингит е заболял жител на Троян – безработен, 44-годишен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.