Община Дряново с остра позиция след жестокото убийство на куче

Днес на територията на града бе открито убито по жесток начин куче. Веднага е подаден сигнал в Районно управление – Дряново и ще бъде оказано пълно съдействие по време на разследването, за да бъде установен извършителят.
Напомняме, че според Наказателния кодекс се предвиждат до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв. за убийство и осакатяване на животно.
Непрестанните усилия на Общината и на приюта “Улични сърца БГ” ( Street Hearts BG ) за ограничаване на популацията безстопанствени кучета дава резултати и броят им намалява всяка година. Въпреки това такива има, често се появяват нови по един или друг начин, което създава напрежение в някои случаи.
С цел предотвратяване на подобни действия, Община Дряново и фондация “Улични сърца БГ” ще продължат образователната кампания за деца. При нея ученици посещават приюта и биват обучавани как да общуват с животните.
Също така продължава кампанията за безплатно кастриране и на улични, и на домашни кучета – единствено трябва да си запазите час при ветеринарния лекар. Така ще подобрите здравето на домашния си любимец и ще предотварите нежелана бременност.
Публикувано в Горещо, Дряново. Постоянна връзка.