Партията на Слави разобличи Кирил Петков: Той е канадски гражданин

кандалът около служебния министър на икономиката Кирил Петков е напът да вземе неконтролируеми размери. Наглостта на Киро Харварда да твърди, че вече не е канадски гражданин, мина всякакви граници, но той бе бързо изловен в лъжа.

Във Фейсбук профила си Радостин Василев от ИТН се възмути от признанието на Кирил Петков, че все още е „канадец“. Той е подал заявление за отказ преди да стане министър, но все още не е получил потвърждение.

Ето какво коментира Радостин Василев, потвръждавайки разкрития на медията ни:

Току-що г-н Кирил Петков призна по БТВ, че няма официален документ (потвърждение) от Канада, относно отказа му от канадско гражданство. Г-н Петков потвърди, че е подал нотариално заявление за отказ преди да стане министър. Искам да го уверя, че няма никакво значение кога е подал документите, а кога Канада е потвърдила неговия отказ. Г-н Петков каза, че и към момента няма потвърждение от Канада относно неговия отказ. Това е съвсем нормално защото тази процедура обикновено отнема около 6 месеца. За мен г-н Кирил Петков и към момента не отговаря на изискванията да заема длъжността министър. „Чл. 110. от Конституцията е на пълно ясен: „Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.“ Подаването на документи за отказ не те прави автоматично лице само с българско гражданство. 

От тук изниква и въпросът какви са юридическите последици върху актове, които е подписал г-н Кирил Петков до момента?

И това не са интриги.

И това не е заяждане.

В опит да отклони вниманието от този огромен проблем, г-н Кирил Петков каза, че и други министри в миналото са имали този проблем и чак след встъпване в длъжност са подали документи за отказ от чуждото гражданство и отново призова народните представители да приемат актуализация на бюджета със своя традиционен популистки плам.

ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ И ТОВА Е ПРОСТО ЕДИН ОГРОМЕН ГАФ!!! НЯМАМЕ ПРАВО ДА ОПРАВДАВАМЕ СВОЕТО НЕПРАВОМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ С НЕПРАВОМЕРНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ДРУГИ.

Г-н Петков нито един от интересите, които вие сте засегнал в ББР не е пробил при ИТН. Моля ви спрете да лансирате с тази абсурдна теза. Вчера си позволихте отново некоректно да коментирате подкрепата на ИТН към президента Радев и да я обвържете с неговия рейтинг. Просто приемете,че тя е към него, но не към вас, а и вашият рейтинг са сега е висок…..

Източник: Pik.bg