До 25 градуса тази седмица

Предстои период с необичайно топло време

Първата половина на ноември ще е спокойна, тиха, мъглива сутрин, но слънчева следобед. Преобладаващи ще са дните, в които страната ще попада под влиянието на антициклони – без валежи, с температури около и над нормалните за месеца.

В ранните часове на първия ноемврийски ден в ниските райони на страната ще се стелят мъгли или ниска облачност. Около обяд от запад на изток облачността ще се разкъсва и ще се показва слънцето. Температурите в топлата част на деня ще са от 13 до 18 градуса. В областите на изток облаците обаче ще се задържат през целия ден със слаби валежи.

В планините времето ще е коренно различно. Температурите през деня ще са между 5 и 10 градуса. Колкото по-високо се качваме, толкова по-незначителна ще е облачността. Валежи не се очакват.

Във вторник от запад на изток над страната ще премине атмосферна нестабилност с краткотраен валеж, по-напоителен в западните райони. Дневните температури ще са без значителни промени. От сряда нататък ни  очаква спокойно есенно време с мъгли сутрин, динамична облачност и колебливо слънце следобед. Почти до самия край на седмицата мощен пренос на топъл средиземноморски въздух ще осигури необичайно високи за сезона дневни температури. В някои райони на страната термометрите ще достигнат стойности около 25 градуса в четвъртък и петък.

През втората седмица на месеца резки промени във времето не се очакват. Ще останат условията за мъгливо време нощем и в ранните часове. В някои райони – в затворени котловини и около водоеми като река Дунав – мъглите ще са по-продължителни. Ще има слънце, но температурите ще се върнат към нормалните за сезона есенни стойности между 12 и 17 градуса.