НЕТИПИЧНО ТОПЛО: Температурите скачат до 20 градуса

На много места обаче ще духа силен вятър

Нетипично за февруари топло ще е времето в следващите дни. В някои райони на страната термометрите ще ударят великденски стойности около 20 градуса в топлата част на денонощието.
И през двата почивни дни вятърът ще е западен, със силни пориви, особено в Северна България и по Старопланинските била. Облачността ще е променлива с чести разкъсвания до слънчево време. В събота е възможно да превали локално и слабо в някои райони на североизток. Дневните температури и през двата дни ще са между 15 и 20 градуса.

На 20 февруари в понеделник за кратко ще захладнее с няколко градуса, по-осезаемо в северната половина на страната. Преминаващият студен атмосферен фронт ще донесе бурен северозападен вятър, най-силен в Дунавската равнина, западните части на Горнотракийската низина и по планините. В хода на деня ще превали краткотрайно дъжд, високо в Стара планина – сняг.

Поривите на вятъра ще отслабнат около средата на седмицата. Вторник и сряда ще са слънчеви, докато в четвъртък и петък облаците ще са повече с потенциал за краткотраен валеж. През целия период ще остане значително по-топло от традиционното за февруари.
Публикувано в Делникът. Постоянна връзка.