Партньорствата – част от иновативното образование

Смисълът на всяка иновация в училище е тя да се сподели, да се демонстрират успешните ѝ страни, да се видят слабостите.

Вече трета година нашето училище работи по проект Иновативно училище „Природа и технологии“.

Освен разнообразните дейности в училище (екскурзии, лабораторни занимания, посещения на различни предприятия), всички ние посещаваме други иновативни училища в страната, посрещаме гости, черпим и споделяме опит.

От 07.06 до 10.06  бяхме домакин на дейности по национална програма „Иновации в действие“. Партньори на  училището бяха ОУ „Любен Каравелов“ –  Русе и СУ „Васил Левски“ – Елин Пелин. Участниците, осем  учители и осем ученици от прогимназиален етап, станаха съпричастни към дейностите на училището, предвидени по проект иновативно училище„Природа и технологии“ , по който училището работи вече три години.

Програмата включваше посещение с образователна цел  на градската пречиствателна станция и ВЕЦ Черни Осъм. Любезните домакини запознаха учениците с технологията на пречистване на водите и механизма за производство на електроенергия с помощта на водата.

Бяха осъществени открити уроци, в които се демонстрираха иновативни методи на преподаване на природни науки и информационни технологии.

Част от културната програма беше посещение на Троянския манастир. Там гостите имаха възможността да разговарят с отец Стефан. Той отправи послание към децата да възприемат като равни всички свои връстници и приятели, да уважават и почитат своите учители.

На тръгване домакини и гости споделиха удовлетворението си от съвместната  работа по Национална програма „Иновации в действие“.

Галерия със снимки можете да видите тук:

https://youtu.be/EDNtZnZUxGY

Клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Публикувано в иновативно училище, СУ „Васил Левски“ – Елин Пелин с етикети , . Постоянна връзка.