10 thoughts on “10. сесия на ОбС – Троян 28.06.2012”

 1. Коментари едва ли ще има. Материал за сесията ще се появи евентуално след 10-на дни… така, че по-добре дави пусна една статия от в-к Атака
  *
  ГЕНОЦИД !!!
  И.Сашов
  Всички мерзавци, управлявали родината през последните 23 години извършиха един неприкрит и гнусен геноцид над възрастните хора в страната ни. Тези алчни зверове доведоха до прага на физическото оцеляване милиони български пенсионери. Завързаха безсрамно въжето, около гърлата на тези, които със собствените си ръце, разум и воля, построиха цяла една държава – разграбена от палачите. Опряха милиони души до стената на мизерията, без капка жалост в затлъстялите си кучешки сърца ! Те са слепи пред болката и глада, те се твърди като камък пред сълзите на милиони. Тия изверзи, в които не е останала никаква човечност, тия за които справедливостта е ненужна, тия за които човешкия живот и достойнство не струват пукната пара днес застават отново пред нас с неописуемата си наглост и безграничното си бездушие – и желаят още власт. Каква власт за вас негодници паразитиращи ? Проклетници нагли ! За такива като вас, само тояга и камъни !!! Ако не друг, то историята ще се погрижи подобаващо за мизерните ви имена, Бог ще се погрижи за алчните ви души ! Самото ви съществуване е позор ! Гладни духове с примитивно съзнание и нищо повече – това сте вие !
  Вие едноклетъчни създания, поставихте пенсионерите на Република България в дъното на хранителната верига, където кучетата са едно стъпало над тях, където псетата се хранят с тях, и по-добре от тях. Вие създадохте ада на земята българска, в който помиярите ядат човешко месо, а старците корички хляб и мляко от кофите за смет ! Вие сте тези безмозъчници от БСП, СДС, ДПС, НДСВ и ГЕРБ, и именно вие нарисувахте картината, в която българските пенсионери живеят по-зле от тези в държавите от третия свят ! ДА, вие упправлявахте 23 години ! ДА, вие сте негодяи ! Да, от вас не става нищо, и калта е по-ценна от вас !
  В подкрепа на безкрайната ми омраза към вас ще попитам как допуснахте, това българските пенсионери да получават по-ниски пенсии от възрастните от третия свят ? Как позволихте минималната пенсия в България да се равнява на 74.35 евро, докато минималната пенсия в най-бедната държава в пустинята в Близкия изток – Йемен е 74,41 евро ? Как спите, когато знаете, че в Иран (враг на човечеството според господарите ви) минималната пенсия е точно 197,21 евро ? Днес, „демократичния” запад определя Башар Асад като диктатор, външния министър на Р. България в лицето на Николай Младенов твърди същото. Само че, в „диктатурата” на Сирия, минималната пенсия е 75.71 евро. Ако Асад е диктатор, то по логиката на Младенов и запада, Борисов трябва да бъде олицетворен поне като тиранин. „Лошото момче”, което национализира всички природни богатства на Боливия -Ево Моралес е осигурил минимална пенсия от 93,83 евро на своите граждани. Да, Боливия е държава от третия свят – а ние, от кой свят сме тогава ? Перу е държава от третия свят по абсолютно всички икономически показатели, но все пак минималната пенсия там е 124,02 евро, а и цените не са европейски – както са в България. Друг представител на Латинска Америка, и дългогодишен член на клуба на бедните – Еквадор – минимална пенсия в размер на 87.77 евро. Ел Салвадор (трети свят) – 115,67 евро. Гватемала (трети свят) – 97,88 евро. Нека Цветан Цветанов обясни дали от производството на кокаин или благодарение на отвличания – Колумбия попълва бюджета си, за да осигури минимална пенсия за мургавите си граждани в размер на 109,97 евро. Въпреки сериозното си образование, нека се опита да даде отговор. Явно, че в сравнение с Дянков, в Хондурас (трети свят по всички критерии) финансовото министерство се управлява от икономически гиганти, на които Симеон Дянков може само да лъска обувките – минимална пенсия 164,96 евро. Благодарение на вече обесения от демократите диктатор – Кадафи, освен че приживе бе осигурил безплатна вода в пустинята за своите поданици ( без да допусне абсурдите на „демократизацията” като Софийска или Триполска вода), либийците и днес се радват на минимална пенсия от 124,75 евро. Алжир – 113,52 евро минимална пенсия ! В Африка, в третия свят, далеч от ЕС и НАТО, далеч от инвестиции и ГЕРБ, има една държава наречена Габон. Там не управлява пожарникар, нямат си и комунисти, нямат си и демократи. нямат си либерали и кавали, свирачи, поемачи и повдигачи – просто имат управници – минимална пенсия в размер на 194,37 евро.
  От тези данни става ясно, че господарите на Бойко трябва да измислят ново понятие – четвърти свят. Четвърти свят, в който ние да сме първи член. И веднага ще се намерят долни комунисти, соросчета, олигарси и слуги на мутро-милиционерите. Ще зареват дружно – това са измислици. Източник на тези цифри е цитирам : The official Website of the U.S. Social Security Administration – http://www.ssa.gov
  И стига с празни приказки, стига с лъжи и стига с медийно затъмнение. Остана ни само Плана „Сидеров” и 500 лв. минимална пенсия. Който не иска, нека живее по-зле от тези в третия свят ! И ако не си помогнете сами, и господ няма да Ви помогне ! И спрете да се лъжете по едни и същи лъжци, които управляваха, и ви докараха до просешка тояга. Не вярвайте и на новите проекти, като този на Пръмова – Кунева, която също управлява чрез НДСВ !

 2. Препоръчвам ви да прочетете този доклад. Не само защото се казва, че „Царят е гол“, а защото най-после някой някой посочва „Защо царят е гол“. В проституиращите и продажни /анти/български медии няма да прочетете НИКОГА подобен доклад.
  *
  Волен Сидеров: Глобалният проект на капитализма се провали, нужна е революция в мисленето
  Доклад, изнесен на 19-та Генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея на Православието
  Прага, 25-28 юни 2012 г.
  Уважаеми колеги,
  Централната тема на нашата 19-та генерална асамблея е „Проблеми на демокрацията в условията на глобална икономическа криза”. Поздравявам ръководството на ИПАП, че насочва вниманието на всички учасници в православния ни форум към такъв важен и актуален въпрос. Важно е да си в крак с времето си и да не бягаш от темите на деня, ако искаш да си интересен за съвременниците си. В своя дългогодишен, вече близо двадесет и пет годишен опит на журналист-публицист и на политик, съм се убедил в това.
  Днес понятието „икономическа криза” се чува от всички медии. За това, че има световна финансова и икономическа криза знаят и малките деца. Лошото е, че тази криза се представя като природно явление. Сякаш е паднал сняг, или е завалял проливен дъжд, който предизвиква наводнение. Когато земетресение събори сгради и причини жертви, ние всички скърбим, изпращаме съболезнование и събираме помощи за пострадалите. И се молим трусовете да не се повтарят.
  Когато има финансова и икономическа криза обаче, това не е природен факт. Не е климатична аномалия. Това е дело на живи хора с ясни лични данни, шофьорски книжки и банкови сметки, с имена и снимки в международните паспорти. На конкретни корпорации, инвестиционни фондове и банки, чиито имена са в класациите на „Форбс”.
  Кризата е човешко дело и ние като хора, които имаме познание и натрупване по политически и религиозни теми, сме длъжни да посочваме тези хора и кръгове, които предизвикаха последната икономическа криза и които предизвикват кризите по принцип.
  Защо световните медии никога не посочват произхода на икономическата криза, за която говорим в момента?
  Защо нито един коментатор не каза откъде и как тръгна днешната криза? За мен отговорът е ясен: защото тези, които предизвикват кризите, владеят и световните, и големите местни медии. Няма как те да се саморазобличават в обслужващите техните интереси собствени медии. Ето това е краткият, но точен отговор на въпроса защо причините и причинителите на кризата остават неизвестни – и при предишни кризи и при днешната.
  Ние с вас обаче, сме представители на православни държави и народи и за нас истината е по-мила от Платон, както се казва в старата поговорка. Ние сме форум, който има мисията да сложи точната диагноза на днешната заболяла цивилизация.
  Ние с вас, драги колеги, сме отговорни да посочим и лечението на болестта. Защото сме потомци на народи и общества, приели Светото Православно Християнско Слово и знаем, че не можеш да служиш едновременно и на Бога и на Мамона. Ние сме избрали пътя си – да служим на Бога.
  Нека сега обърнем поглед към тези, които служат на Мамона и предизвикват финансовите и кономически кризи в новата ни история. Как започна днешната икономическа криза и кой я причини?
  Хронологиата е следната:
  – На 6 август 2007 г. една от най-големите американски институции, даващи ипотечни кредити – American Home Mortgage, обяви банкрут;
  – На 9 август френската банка BNP Paribas, която работи с американски ипотеки, обявява, че не може да остойностява активи над 1 600 000 000 евро;
  – През септември най-големият брокер на ипотечни кредити и голяма потребителска банка във Великобритания, Northern Rock, бе изоставена от тия, които имаха депозити в нея – първият подобен случай от 100 години насам;
  – През септември 2008 положението вече е критично. Американският президент Буш и министерството на финансите на САЩ искат Конгресът да им одобри идеята да налеят 700 милиарда долара във фалиращи банки и компании;
  – Две основни ипотечни институции – „Фани Мей” и „Фреди Мак” са национализирани, както и застрахователната компания „Ей Ай Джи”;
  – Фалират огромни банки като „Лемън Брадърс” и „Беър Стърнс”:
  – „Дженеръл Мотърс” и „Крайслер” получават от правителството 17 милиарда и 400 милиона долара.
  Тази спасителна за банките и борсовите играчи операция не спасява обаче милионите американски и европейски граждани. Интересното е, че държавните лидери и централните банкери трескаво започват да обмислят как да спасят тези, които са виновни за кризата – банковите играчи.
  И в САЩ, и в Европа става едно и също – в същия ден, в който френската банка Париба обявава несъстоятелност, Европейската централна банка инжектира 95 милиарда евро в банковата система на Еврозоната, стимулирайки даването на заеми и ликвидността като цяло.
  На 10 август 2007 г. ЕЦБ инжектира още 61 милиарда евро в банките. На 13 август ЕЦБ направи ново преливане на кръв към банките от 47 милиарда и 600 милиона евро.
  Само за три дни ЕЦБ наля в банките на Еврозонота 204 милиарда евро.
  Кризата, както се казва, не се развила както трябва, но виновниците за самата криза – банките, вече получават финансови инжекции за стотици милиарди.
  А Европейската централна банка по дефиниция отговаря за европейската валута – еврото, за неговата покупателна способност и за ценовата стабилност в еврозоната.
  С парите на европейските данъкоплатци обаче,
  ЕЦБ спасява спекулантите на борсата, а не производителите и създателите на реален продукт.
  Дали това подобрява покупателната способност на еврото и стабилизира цените в Еврозоната? По-скоро обратното.
  Но защо правителства и централни банки се държат така? Сякаш не виждат кой и как причини кризата и тръгват да спасяват точно причинителите, а не жертвите на тази криза?
  Отговорът е: защото правителствата и централните банки отдавна са се превърнали в инструменти на властта на тези, които не застават на светло, не отпечатват ликовете си на предизборни плакати и не са гости на телевизионните студиа. Тези, които определят кой да е президент на Съединените щати или на ЕС, стоят в сянка. Те правят кризите, за да печелят от тях. Разбира се, за сметка на милиарди прогресивно обедняващи хора по света. „Не ме интересува кой прави законите и кой е в парламента на някоя страна. Дайте ми контрола върху паричните й запаси и аз ще контролирам цялата власт” – тези думи на Майер Амшел Ротшилд, основателя на династията Ротшилд, казват много. Който владее печатницата за пари, определя и кой да стане президент.
  Днес това е факт в Съединените щати на Америка. Там печатницата за пари се казва Федерален резерв. Много хора мислят, че това е централната държавна банка на САЩ. И грешат. Защото ФЕД е частно акционерно дружество от няколко големи частни банки, основано през 1913 г. и натоварено от американския Конгрес с функцията да печата пари. До този момент само Конгресът има право на това по конституция. От декември 1913 г. изглежда конгресмените в САЩ са си направили автопреврат и са си отнели най-важното прави в една държава – правото да печатат пари и да регулират стойността им, като прехвърлят това върховно право на едно частно сдружение от 12 банки. И така е до ден днешен. При това
  президентът на САЩ няма право да отстранява шефа на Федералния резерв нито някой от седемчленната му управа.
  Президентът на САЩ има само „правото” да утвърди с подписа си предложения му шеф. ФЕД е независима от държавата частна институция, която води паричната политика на САЩ, оттам и на света.
  До 1971 г. доларът все още имаше някакво златно покритие, което беше премахнато от президента Никсън. Оттогава доларът струва толкова, колкото е цената на хартията, на която е отпечатан. Няма никакво реално покритие.
  Някой икономически папагал – от тези, които повтарят мантрите за пазарната икономика – ще каже, че днес доларът има покритието на стоки и услуги в съответния размер, в който са отпечатани доларовите банкноти. Този, който казва това, изрича една голяма лъжа. От десетки години разликата между обема на реални стоки и услуги и обема на парите в оборот е космическа – в полза на отпечатаните и обменените виртуално пари. С други думи, въртящите се във виртуалното пространство пари са в пъти повече от стойността на произведените стоки и услуги по света.
  – През 70-те години, т.е. веднага след отпадането на златния стандарт, са търгувани 6 пъти повече пари, отколкото търговски стоки;
  – През 80 –те години този процес се ускорява прогресивно;
  – През 1995 г. обемът на търгуваните пари е вече 50 пъти по-голям от реалното производство.
  Нещо обаче все още пречи на спекулативния капитал да се развихри. И това е един ограничителен закон, наречен Законът „Глас –Стийгъл” по името на вносителите му от 1933 г. Веднага след голямата криза от 1929 г. Конгресът приема този закон, който забранява на банките да са едновременно инвестиционни и търговски. Тоест, ако събират депозити и дават заеми, да не могат да издават и търгуват с ценни книжа. От 1980 г. се води борба този закон да бъде отменен, защото пречи на голямата спекулативна игра.
  Най-после през 1999 г. задкулисните играчи успяват, законът „Глас-Стийгъл” пада и от този момент виртуалните финансови спекулации на Уолстрийт се развихрят като ураган.
  Но още през 1979 г. шефът на Федералния резерв Пол Волкер казва, че лихвените проценти вече ще се колебаят според бизнесцикъла, не според паричното предлагане. След тази реч на Волкер търговията с облигации става спекулативна. Ето какво пише в своята мемоарна книга „Покерът на лъжците”, един от брокерите на „Соломон Брадърс” – Майкъл Луис: „До този момент облигациите бяха консервативно вложение. В тях вложителите влагаха своите спестявания, когато НЕ СМЯТАХА да спекулират на фондовия пазар. След речта на Волкер облигациите станаха предмет на спекулация…Само за една нощ пазарът на облигации беше преобразуван от пущинак в казино…Един продавач в „Соломон”, който в миналото превърташе обем от 5 милиона долара за седмица, сега превърташе 300 милиона дневно…”
  Така започва най-голямата измамна игра в историята на човечеството. За броени години, особено след падането на закона „Глас-Стийгъл”, банки и фондове започват да търгуват с въздух, като го продават все по-скъпо и многократно. Днешната статистика сочи, че само 1-2% от фондовите сделки са свързани с реална покупко-продажба на стоки, около 20% са свързани със застраховането на риска по тези сделки. Останалото е търговия с деривати, които в последните години започнаха да наричат „токсични”, защото носят в себе си огромен риск, но този риск привидно се размива в препродаването от една ръка в друга, както и се прикрива от т. нар. рейтингови агенции. Тези агенции оценяваха с най-високи индекси книжата по ипотечните кредити, за които всеки знаеше, че са високорискови.
  Така кризата дойде след спукването на виртуалния финансов балон и разкри, че много банки и инвестиционни фондове в света са се нагълтали с токсични финасови деривати.
  Потърпевши от това са милиони хора по света, фалиралите фирми и останалите без работа, обедняващите, чийто брой се увеличава.
  Както вече отбелязах по-горе, правителствата в това време наливат парите на същите тези обедняващи граждани в банките, които са виновни за кризата. Правят богатите още по-богати.
  Тези, които са смятали наивно, че идването на президента Обама на власт ще промени нещо, разбраха, че са излъгани. Няма как да се промени политиката в САЩ относно финансовия елит, след като Обама назначи виновниците за кризата на високи постове около себе си. Ако Обама искаше промяна, както гласеше предизборния му лозунг, той нямаше да сложи Робърт Рубин, бивш шеф на финансовата групировка „Ситигруп” – основен спекулативен играч с финансови деривати – за основен финансов консултант по време на изборите. „Ситигруп” беше пред крах и получи 45 милиарда долара спасение от държавата. Четиридесет и пет милиарда, платени от същите тези цветнокожи и белокожи бедни американци, които повярваха на Обама, повярваха, че това е „техният човек”, платиха игрите на шефовете на Ситигруп” като Рубин, които станаха още по-богати, а милиони американци – още по-бедни.
  Защо Обама, който обещаваше промяна, назначи за финансов министър Тимъти Гейтнър – бивш шеф на Нюйоркската банка на Федералния резерв? Защо сложи Лари Съмърс за директор на Националния икономически съвет към Белия дом? Та точно Гейтнър и Съмърс бяха лобистите, които работеха за свалянето на закона „Глас-Стийгъл” при Клинтън и успяха! Те махнаха закона, който държеше последните пречки пред развихрянето на финансовите спекулации, те работеха за задълбочаване на финансовата криза, за нейната успешна кулминация!
  И точно тези лобисти на уолстрйстката върхушка Обама сложи на най-важните икономически постове.
  Да издигнеш на върха на властта виновниците за кризата и да се бориш с нея, е нонсенс, абсурд!
  Ето това прави обаче днешният американски президент Обама и много хора заблудени от медиите, вярват, че той истински се бори срещу финансовата криза. Истината е, че кампанията на Обама беше платена от същата финансова върхушка, която придизвика кризата и след избирането си президентът трябваше да се отблагодари.
  Как да не приемем за верни думите на Ротшилд, че тези, които държат паричната маса, държат властта, а не президентите и министър-председателите.
  Днешната икономическа криза е резултат от премахването на златното покритие на валутите след Втората световна война, от дерегулацията на финансовия пазар през 90-те години и от цялостната политика на американското и европейските правителства, която поощрява спекулативната, а не реалната икономика. Раздаването на кредити без обезпечение, на ипотечни кредити и след това продаването на тези кредити през няколко ръце доведе до надуването на финансовия балон, който се спука. Всичко това залагаше на алчността на хората да добият бързи пари без усилие и труд – с магия. Но магия няма и това става ясно, когато финансовата пирамида рухне. Цялата държавна политика на т. нар. развит свят обаче и до ден днешен е заложена на стремежа към бързо и безскупулно богатство, като внушението е, че това е по силите на всеки.
  Всъщност бързо и реално забогатяват все по-малко на брой хора в света. Само един п ример ще дам с личното богатство на Пол Гарднър Алън, съучредител на „Майкрософт”, което наброява 36 милиарда долара. За сравнение – това е брутният вътрешен продукт на България днес. В същото време в света има 1,5 милиарда хора, които живеят с по-малко от 1 долар на ден.
  Кризите са начинът, по който една наднационална върхушка поробва икономически света. А глобализацията е процесът, чрез който финансовите кризи стават лесни,
  защото светът е отворена система, манипуларана от наднационалния задкулисен финансов елит.
  Има ли шанс за демокрациите в този глобализиран в интерес на олигархията свят?
  Няма как да има и фактите го доказват. Само през последната година, ние европейските жители, видяхме как демокрацията не значи нищо за гигантското бюрократично образувание, наречено Европейски съюз и за стоящите зад него истински управляващи сили. Няма шанс за демокрацията в свят, в който двама европейски министър-председатели биват принудени неясно от кого да подадат оставка и да бъдат заменени с марионетки на задкулисни формации като „Трилатералната комисия” и „Билдербергите”.
  Само седмица след като спечели вот на доверие, италианският премиер Силвио Берлускони бе принуден да подаде оставка и бе сменен от Марио Монти. Монти е член на Трилатералната комисия и на Билдербергите, съветник на инвестиционната банка „Голдмън Сакс” – един от основните играчи, причинили кризата. Точно Монти обаче е одобрен от задкулисния световен елит да стане премиер на Италия. Въпреки, че беше замесен в скандал с корупция, когато беше еврокомисар през 1999 г. Тогава цялата Еврокомисия, начело с Жак Сантер подаде оставка, заради обвинения в грандиозна корупция на стойност един милиард екю. Монти може и да е корумпиран, но работи в „правилната” за световния финансов елит линия – той е против националните държави и е „за” сливането им в „Генерални европейски щати”.
  В Гърция легитмният премиер Папандреу предложи референдум и 80% процента от гърците го подкрепиха. А 65% от гърците щяха да бъдат против разорителните за тях „реформи”, ако бяха оставили на власт Папандреу. Световната финансова върхушка обаче го принуди да подаде оставка и сложи на негово място Лукас Пападемос, също член на задкулисния световен кукловод – Трилатералната комисия и вицепрезидент на Европейската централна банка. ЕЦБ беше обвинявана от доста икономисти, че е действала неадекватно по време на кризата и е защитила големите банкови играчи от Германия и Франция за сметка на други държави, с което проблемите са се задълбочили. Е, как вицепрезидентът на централната банка, която е допринесла за влошаване на положението, ще оправя положението в Гърция?
  Преди всичко шокиращ е фактът, че
  в две европейски държави се прави държавен преврат абсолютно неконституционно и противодемократично и това минава без коментари и без съпротива в Европа.
  За каква демокрация тогава можем да говорим, когато не знаем утре дали от Трилатералната комисия или от клуба на Билдербергите няма да решат да сменят премиерите на Испания, Португалия, Румъния или България? Защо трябва да правим избори и да имитираме демокрация, щом световният финансов и задкулисен елит на практика поставя държавните ръководители по свое усмотрение.
  Тази система е порочна и тя трябва да се промени. Глобализмът се провали. Либерализмът се провали. Либералната доктрина „По-малко държава, пазарът решава всичко” се провали. Пазарният фундаментализъм, превърнат в религия от финансовата върхушка в САЩ и Европа претърпя тотален крах. Лидерите на големите европейски държави извършват хаотични движения и дават разнопосочни знаци. Нямат единно мнение за излизане от кризата. Водещи световни фигури в икономиката и политологията признаха краха на досегашния модел. Франсис Фукуяма, апологет на капиталистическия фундаментализъм, който написа „Краят на историята”, заяви необходимост от засилване на националните държави. Милтън Фридмън – гуру ня монетаризма и неолиберализма, отчаяно призна собствения си провал в края на живота си, като каза, че натискът върху страните от Източна Европа да приватизират тотално и бързо се оказал „грешка”. В програмата за развитие на ООН беше казано ясно също, че бързата и тотална приватизация в страните от Източна Европа са довели до масова бедност за над 100 милиона източноевропейци. Самият основател на световния икономически форум в Давос Карл Шваб, каза преди месеци, че „Капитализмът в сегашната си форма няма място в нашия свят…Има нужда спешно от ново мислене, а не от повече бизнес.”
  Нова мислене – не нови форми на световна финансова спекулация, това е нужно днес.
  Не повече власт на наднационалните корпорации, унищожаващи националните икономики, а обратното – това е нужно днес! Не повече Уолстрийт, а повече разум, баланс, справедливост! Повече духовност, а не повече материализъм!
  До тези изводи стигаме всички ние, уважаеми колеги.
  Имаме нужда от ново виждане за развитието на света и това мислене може да дойде само от православния свят. От народите и държавите, които са запазили истинното Христово учение и неговият завет – не можеш да служиш едновременно и на Бога и на Мамона! Ние, православните, сме направили своя избор преди 2000 години. Днес е дошъл денят, в който целият свят е изправен пред избор.
  За да се спре вихрушката на лихварството и инфлацията, която сега се вихри над земята, е необходимо на първо място да върнем стойностите по местата им. Днес много хора, объркани от икономическото робство в което живеят, се заблуждават, че отделни управници са виновни за лошото състояние на нещата.Управниците в днешните, загубили суверенитета си държави, са марионетки. Те работят за олигархията на света, която налага модел на ограбване, наречен „глобализация” и „нов световен ред”. В този модел на нас, хората извън върхушката, е отредена ролята на роби, които в скоро време ще трябва да се домогват до храната и дрехите си само с разрешение от елита.
  Нашествието на Мамона е тотално, но не е вездесъщо. То може да бъде спряно, но само от противостояща и могъща сила.
  Това е силата на морала, заложен във вярата, завещана ни от нашия Спасител Иисус Христос.
  Каквито и нови ценности да ни измислят слугите на Мамона, те са нищо пред ценноста, наречена спасение на душата. За съвременния човек това често звучи архаично, „нерационално” и дори глупаво и наивно. Но глупаво и наивно ли е да следваш Божиите заповеди и да вярваш в Бог?
  По-умно, по-рационално и по-мъдро ли е да оставиш една каста от богоборци, от врагове на Бога и човека, да завладяват света и да го погубват? Защото материалното поробване на хората гони една единствена цел – тяхното отдалечаване от Бога и тяхното окончателно погубване. Какво значи да имаш целия свят, ако погубиш душата си, пита Спасителят.
  Защо въпреки алчността, корупцията и безскрупулното ограбване на света от шепа хора, не всички стават алчни и безскрупулни? Защо, дори да не сте чели Достоевски, нещо ви спира да убиете възрастна жена и да и вземете парите й?
  Защото във всяка човешка душа има божествена матрица . И тя ни кара да бъдем честни данъкоплатци, дори когато виждаме, че държавата ни лъже. Тя ни кара да помагаме на нуждаещи се хора, дори когато ние самите нямаме много. Тя ни кара да търсим днес промяната в света, която да го превърне от глобализирана фондова борса в общност от народи, които пазят своите вяра, култура и традиции и не искат да се превърнат в безлика маса от икономически роби.
  Новата икономическа философия, която православният свят трябва да даде на света, е виждане за социално справедливо устройство на обществото, за държавно регулирана икономика и връщане към истинските стойности. Нужно е отнемане на печатницата на световни пари без покритие от шепа олигарси. Кризите ще спрят да се повтарят, само когато народът на САЩ върне конституцията си и отнеме узурпираното право на Федералния резерв да печата пари. Кризите ще спрат, когато законодателно отнемем възможността наднационалин корпорации да разбиват националните икономики, да изсмукват печалбите от колониализираните страни и когато върнем тези държави на техните народи, на техните граждани.

 3. Пази Боже, Волен Сидеров да оправи света!
  М’чи той първо ще изпозастреля всички 80 годишни терористи по магистралите…. Гоуем смех… 😀 😀 😀

 4. Tака е, Мунчо…. „Гоуем смех е“
  Светът ще бъде устроен за „мунчовците“, но на онези отгледани и с промити от медиите мозъчета „мунчовци“, които вече няма да се осмеляват да протестират /справка – „Под игото“ на дяда Вазова/.
  Сидеров написал много книги и хиляди статии и анализи. Друг пък прочел „Винету“, написал как се разгъва пожарникарски маркуч в пресечена местност и рупал филии с мас.
  Кой мислите ще е подходящ като управник за „мунч-овците“? Естествено втория…… Гоуем интеуект 🙂

 5. „…бивш пресаташе на свързаната с Мултигруп и Газпром компания Овергаз“
  И с позицията си за безумният мораториум в/у шистовия газ доказва, че не е никакъв националист, а чиста проба русолизец.
  Това е достатъчно, за да разбере човек какво и как иска да оправя Сидеров. Пък какво е написал и как е завършил няма да коментирам. Той и бай Тошо е „написал“ доста 😉

 6. Дерзай, Мунчо, никой не очаква от теб да напишеш нещо друго, не дай Боже пък свързано с доклада на Сидеров, който доклад стана основополагащ за общата резолюция на Генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея на Православието в Прага. Не се притеснявай, че нищо не можеш да разбереш от написаното от Сидеров. То не е за подобните ти. Тиражирай изфабрикуваните клишета срещу Сидеров и си свиркай. Това и толкова поне е видно, че го можеш 🙂
  А, надявам се вече квичите от радост от благата вест, че генерал-лейтенант доктор и верен син на БКП др.ББ влезе в учебниците по история и вече ще се изучава от бъдещите примати на държавата Му. Предполагам са спестени квалификациите от „Конгрешънъл Куотърли“, в които го определят за гангстер номер едно на България.
  *
  За не-мунчовците ще препечатам част от една статия от в-к Атака за лъжите на ББ и Дянков относно „бедната“ България и „липсата на пари“.
  *
  България има злато за 793 млрд. долара!
  Заприн Караминов
  Златодобивът в български ръце е единственият сигурен начин България да излезе от перманентната икономическа и финансова криза, в която живеем вече две десетилетия. Това съобщи пред „Атака” световноизвестният геолог проф. Вълко Гергелчев. Припомняме, че единственият политик, който от години призовава за връщане на златодобива в наши ръце, е лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Сега неговата теза намери защитници и сред най-известните имена на българската наука.
  Според професор Гергелчев страната ни разполага със злато за около 793 млрд. долара, или прогнозно около 18 000 тона от скъпия метал при добив от 445 гр/тон! Отделно в недрата има сребро за близо половин милиард долара!
  Именно подземните богатства, с които България разполага в изобилие, са пътят към икономически възход, който така и не се случи през всичките години на прехода, категоричен е експертът. За това обаче е нужно националноотговорно правителство, което да се заеме сериозно с връщане на изключително печелившия бранш в български ръце. Ситуацията в момента обаче не е такава – управляващите от ГЕРБ продължават колониалната политика на отдаване на богатствата от земните ни недра на чужденци срещу обидно ниски концесионни такси. В момента огромна част от златните мини се експлоатират срещу жълти стотинки от чужди компании – например на канадците от „Дънди прешъс металс”. Които изнасят всяка година злато за милиарди долари зад граница, а на нас оставят пустеещи, отровени земи и няколко милиона „приход” от концесии. Което от своя страна е, освен национално предателство, и нарушение на европейското законодателство, което не позволява изключителната държавна собственост (според Конституцията на България), каквато са подземните ни богатства, да се отдават на чужди компании.
  Пред „Атака” проф. Гергелчев бе категоричен: „България е сред най-богатите европейски страни на злато, сребро, термоминерални води, някои неминерални ресурси като перлити и зеолити, а също и редица строителни материали. През страната ни минават 6 златни пояса и 5 златни зони, а също 6 сребърнорудни пояса. Всички те продължават и в съседните ни страни”. По думите на експерта към 2010 г. златните георесурси на България възлизат на над 18 хил. тона при 445 гр/тон на обща стойност около 793 млрд. долара! Сребърните находища, поради липса на данни, са изчислени само за Чипровско-мартиновския сегмент на най-богатия Западно-български сребърно-поликомпонентен руден пояс и възлизат на 10 324 тона при средно съдържание от 172 гр/тон на обща стойност 452,8 млн. долара!
  Според проф. Гергелчев (на снимката) само златодобивът в български ръце ни гарантира стандарт на живот като в Германия. „Нужно е само правителството да вземе в сови ръце сектора, за да извади България от кризата. А нали това е основната задача на всяко правителство – да осигури възможно най-добрия начин на живот за народа си?”, риторично попита именитият геолог. По думите му българските учени дори са съставили план, по който властта може да се движи, ако иска да възроди златодобива. „Начертали сме всичко – от това какви експертизи са необходими за конкретното находище, до конкретни препоръки за работа за всеки регион”, обясни пред „Атака” експертът.
  Професорът предостави на „Атака” своя публикация, в която аргументирано защитава идеята, че именно разработването на златните находища от държавата, а не от чужди фирми, е пътят за справяне с кризата. Един пасаж от текста казва следното: „Всички чужди фирми през ХХ век (германски, белгийски, френски и руски) са проучвали златно- или сребърно-медни и златно- или сребърно-полиметални находища, както и всички наши проучвания и научноизследователски работи. Така университетските преподаватели П. Герганов и Ст. Младенов са отпечатали ръководство за дирене и добиване на злато от разсипни (наносните) находища, в България по области. В Софийска например те са 114, в Пловдивска – 42 находища, в Старозагорска – 29, Врачанска – 23, Плевенска – 13. Общо 221 находища.”
  Оказа се обаче, че според най-новите данни България разполага с цели 827 златодайни района. Таблица за прогнозните площи, съставена от екип, ръководен от проф. Гергелчев, е категорична: на 160 терена, първа категория, е 100% сигурно, че има злато. На 226 места, втора категория, шансът да се извади скъпоценният метал, е между 60-70%. В трета категория, където на 50% е възможен златодобив, попадат 240 терена.
  „Много интересно процедират чужденците. Първото нещо, което правят, когато дойдат в България, е да отидат в БАН и да проучат какво казват българските учени за конкретния регион, в който са се прицелили. Използват нашите научни постижения, за да добиват нашето злато, което после изнасят зад граница”, възмути се Гергелчев.
  Единственият политик, който настоява златодобивът да се върне в държавни ръце, е лидерът на АТАКА Волен Сидеров. В рамките на работата на два парламента вече националистът иска държавата да прекрати порочните концесии на подземните ни богатства и парите от тях да влизат в хазната, а не да потъват зад граница.
  Наскоро Сидеров разкри една от тезите си на управленската програма на АТАКА за следващите избори, според която заплатите в България могат да станат 1000 лева, ако държавата си върне контрола на някои отрасли като златодобива, елекроразпределителните дружества, мобилните телефони, минералните води и всички природни ресурси, които са национално богатство.
  „Страната ни е богата, а не можем да се ползваме от природните дадености. Тези фирми, които се занимава със златните залежи, изпомпват печалбата, защо правителството не спре тази концесия?! Редно е да си върнем добива на благородния метал”, призова водачът на патриотите. Проф. Станислав Станилов от АТАКА пък напомни, че канадската компания „Дънди прешъс металс”, която извлича огромни печалби и ги изнася вън от страната, плаща нищожна концесионна такса. „Нейният концесионен договор представлява престъпление срещу нацията, защото лишава от приходи милиони българи”, категоричен е професор Станилов. И уточни: „На концесия подземните богатства се отдават в онези страни, които нямат финансов, кадрови и технологически ресурс за реализиране на подобни дейности. А това за България съвсем не може да се каже…”
  По този повод видният геолог проф. Гергелчев се присъедини към АТАКА: „Ако си върнем златото, България ще се изравни по условия на живот с Германия. Това не е фантастика, възможна реалност, стига властта да е в правилните ръце”.
  * цялата статия може да прочетете на сайта на в-к Атака

 7. Тиражирам, г-н Пеевски, „изфабрикуваните“ ИСТИНИ за Вашият гуру. Само че, кое е изфабрикувано, бихте ли ми казал?
  Припомнете ми, ако обичате, каква беше реакцията на най-големия родолюбец и националист Сидеров, когато България бе наречена „троянски кон“ на Русия в Европа? – Нищо! Тишина! Бълха в гащи!!

 8. Ех, драги Мунчо, така и не разбра, че няма никакво значение кой какво е изфабрикувал и кой какво е тиражирал.
  Няма никакво значение, докато не се отговори на следния простичък въпрос: Ако Сидеров и Атака са лошите и никога не са управлявали България или общините и, как така ВСИЧКИ останали от БСП, Герб, ДПС, СДС, НДСВ и т.н. са добрите и управлявайки България и общините и през последните 23 години, докараха държавата ни и българите в това тежко и плачевно състояние, окупирайки всички последни места в европейските класации.
  Ето това трябва да се обясни. Ама май нещо не ви се иска и не ви стиска.
  Ясно е, че кукловодите, политически кукли и „мунчовците“ не могат и не са в състояние да оборят едно изречение на Сидеров и Атака. Факт!
  По тази причина години наред тези гробокопачи на България излизат с номера… „вие /от Атака и Сидеров/ що биете негрите“.
  Това разбира се не е безплатно и ще копирам част от един ценоразпис, който бе публикуван преди 2-3 години:
  *
  “ШОУ” се свърза с няколко журналисти, които през последните 18 години са били атакувани с различни предложения за поръчков материал и отказали да ги приемат. Ето какво разкриват те за задкулисните игри в българските медии, от които страдате най-много вие, читателите:
  • Спиране на компрометиращ материал – 3000-7000 лева директно на журналиста; колко са получили шефовете му може само да се гадае
  • Тиражирането на непотвърдени материали в „лека“ медия – плаща се дългосрочно
  • Ако разработваният обект (политическо лице) ще бъде хвален – начална преговорна цена 10 000 лева
  • Ако обектът (политическо лице) ще бъде оплюван – началната преговорна цена 50 000 лева
  • Положителен образ на чалгапевец/певица – 50-100-150 лева на публикуван материал
  • Черен пиар – 46-80 000 лева
  • „Жълт“ компромат – 1300-1500 лева
  • Компромат срещу враг на политиката в „полулеко“ издание – 150 лева за журналиста; облагите за шефовете му не са ясни, може и да не са пари
  *
  Естествено, за „мунчовците“ пари не се предвиждат. Те ще тиражират и разпространяват скъпоплатените изфабрикувани клишета и черен пиар безплатно. 🙂 Защото от никой от тях не се очаква да мисли и да разсъждава, още по-малкото да изрази собствено мнение и да води диалог ПО СЪЩЕСТВО, ПО ТЕМАТА, ПО КАЗАНОТО И НАПИСАНОТО.
  Та това е причината, драги ми Мунчо, да пишеш само подобни коментари-клишета за „лошия Сидеров“ /подобно Мирча Кришан и краставицата/, които нямат нищо общо с темата или копираните статии, материали и мнения с позиции.
  Това да не те притеснява, Мунчо. Тиражирай си изфабрикуваните лъжи, клевети и активни ченгесарски мероприятия срещу Атака и Сидеров и хич да не ти пука. То ако изобщо им пукаше на подобните ти, нямаше заради такива като вас, всички нас да ни наричат „идиотите на Европа“, а гърците да протестират по терлици, за да не ви събудят… и най-забавното – днешния „бедстващ“ грък да го плашат, че имало и по-лошо – да станат като българите.
  п.п. Няма доказателства, че България е „Троянски кон“ на Русия в Европа. Има обаче много доказателства, че България отдавна е „Троянски кон“ на Турция в Европа. Нещо, за което Атака и Сидеров отдавна предупредиха на всеослушание.
  п.п.2 Мунчо, ти защо мразиш Русия? Някакви комплекси? Колкото до позицията на Атака, тя е заложена в програмните и документи още през 2005-та, цитирам: „Изграждане на национална доктрина на базата на безспорния суверенитет. Неутралност спрямо военни блокове. Армия и въоръжение, съобразени с реалните съотношения на силите в региона. Рязко отваряне към Изтока, Юга и всички страни, които могат да предложат нещо на България. Преговорите с ЕС не са по-важни от стандарта и живота на българина. Ако търговията с Индия е по-изгодна за България от търговията с Франция, печели индийската връзка. Същото важи и за Китай, Япония, Русия, бившите съветски републики.“
  Това се нарича национализъм, Мунчо. Суверенитет и национален интерес независимо от посоката. Германия примерно дали е „Троянски кон“ на Русия, ползвайки огромни количества руски газ през „Северен поток“? Знам, че ти и подобните ти няма как да го разберете. Не се и очаква от вас подобен героизъм 🙂
  п.п. 3 Това е за последно от мен, драги Мунчо. Цвъкай си клишетата и черния пиар срещу Сидеров и Атака където и както намериш за добре. Не ми пречи. Дори е забавно 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.