30 тона боклук събран в Троянско по кампанията „Да почистим България за един ден”

30 тона боклук събран в Троянско по кампанията „Да почистим България за един ден”За двата дни – 12 и 13 май, Община Троян е депонирала 30 тона отпадъци. Раздадени бяха 1 112 броя чували и 322 чифта ръкавици на желаещите да се включат в акцията „Да изчистим България за един ден”.

Община Троян  изказва благодарност на всички  жители на общината, които въпреки лошото време на 12-и май участваха активно в акцията. Ето участниците и техните резултати по информация на Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян:

Доброволци от СОУ „Св.Климент Охридски” работиха на Беклемето, около чешма „Еделвайс” и  събраха два самосвала с отпадъци / 105 чувала/ и много гуми, които бяха предадени за рециклиране.

30 представители на СОУ „Васил Левски” събраха 60 чувала отпадъци в района на гарата, автогарата и началото на пътя за мах. Райковска.

Служители на фирма „Профс” чистиха в района на Кози вир – 15 чувала;

Сдружение  „Ауто клуб” Троян напълниха 40 чувала с отпадъци, събрани  в района на бл. „Иглика, бл. „Синчец” и ул. „Тиха”;

6 човека доброволци / три майки с три деца/, събраха 20 чувала отпадъци по пътя за мах. Райковска;

Шестима туристи от София напърниха 8 чувала с боклуци на билото на Беклемето;

Държавно лесничейство-Троян работиха на Предела и по пътя за Беклемето;

Младежи от ПП ГЕРБ чистиха  ул. „Георги С. Раковски” и подстъпа към Капинчо;

На Белишкия път и на Балабанския завой работиха групи  затворници, които събраха най-много отпадъци – 3 тонЛошото време принуди много от желаещите да участват в акцията да се откажат, но всички са категорични, че щом времето позволи, ще изпълнят ангажиментите, които са поели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.