Билбордове канят бездетни на молебен за чадородие в Троянския манастир

Билбордове по магистралите “Хемус” и “Тракия” с чудотворната икона на св. Богородица Троеручица приканват бездетните семейства да отидат в Троянския манастир в неделя, 27 септември, а сайтът на светата обител обяснява защо – там монасите ще отслужат молебен за чадородие от 11 ч в храма “Успение Богородично”. “Молебенът е по молба на множество православни семейства без деца, които се уповават на силата на чудотворната икона “Св. Троеручица”, която е дарила с чеда много бездетни семейства.

Млади семейства идват в обителта и се оплакват, че нямат деца, затова братството тук реши да отслужим молебен за чадородие”, обясни за “24 часа” игуменът епископ Сионий. Той припомни, оня текст в Библията, според който жената ще се спаси чрез чадородието, ако пребъдат във вяра, в любов и в светост с целомъдрие.”

Горе е чудотворната икона “Св. Богородица Троеручица”.

Молебенът за чадородие е по инициатива на монасите, но е подкрепен и от фондацията “Искам бебе”, която поръчала билбордовете.

“Който не може да отиде в манастира, да се помоли и в най-близкия храм или от вкъщи, важното е обаче да го направи с чиста и дълбока вяра”, казва игуменът. Според него Бог ще отключи утробата на жената, ако занапред тя и мъжът ѝ изпълняват най-важните три условия:

Първо, двамата да са венчани в църква, а не да живеят на семейни начала, тъй като семейството е малката църква, подчинена на Христос. А и точно при венчавката се произнасят молитви за чадородие.

Второ, и мъжът, и жената да изповядат старите си грехове и да се покаят.

Трето, най-добре е на литургията преди молебена след изповедта да вземат причастие, но затова трябва да постят най-малко 3 дни.

Епископ Сионий е получил за мобелена благословия от дядо Неофит и очаква на службата в неделя стотици християнски семейства. Той припомня, че само за празника Успение Богородично на 15 и 16 август през обителта са минали над 70 000 вярващи.

Eпископ Сионий

 

Източник:  24 часа

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.