Бизнесът се оплаква от липса на работници

Общината да направи точно преценка на живеещите в Троян хора, дали настоящите фирми не са достатъчни за заетостта на населението. Това препоръча най-крупният бизнесмен тук – собственикът на фирма „Калинел” инж.Марин Радевски, при обсъждането на идеи за обособяване на бизнес зона „Север” край Мотополигона в Троян на изхода за Ловеч. Пред Консултативния съвет по бизнеса инж.Радевски заяви, че в последните 20 дни не може да намери в Троян 40 работници, каквито му трябват. „Трябват ми хора, които искат да работят, без значение на каква възраст са”, каза Радевски. От 40 места по думите му са заети 7-8. Опитът в търсене на работници той обобщи в заключението, че безработицата тук не е висока и съответно евентуален инвеститор, какъвто се очаква за новата бизнес зона, ще е притеснен от липсата на работна ръка.Марин Радевски съобщи още, че положението с фирма „Мебел”, където има съсобственост, не е по-различно, именно недостигът на хора не позволявал разгръщане в по-големи мащаби. Радевски каза, че ежегодно при него производството е с ръст 18-20%, нараства и персоналът – с 10-12% . Въпросът е „има ли достатъчно хора за работа”, подчерта бизнесменът.

6 thoughts on “Бизнесът се оплаква от липса на работници”

 1. Ами хайде да измислят надник по 4лв/ч и да видим дали няма да има работници.
  Като са нагли измекяри повечето и исках хора да им работят по 10 часа и накрая едва-едва да му даде 20-25лв ще така!!!

 2. През март Радевски молеше дъщеря ми да остане на работа…за 7лв.надница!Наглец!

 3. Не е възможно за 7 лв. надница. При 22 работни дни са 154 лв. Това няма и минималната работна заплата.
  Няма как да са 7 лева, защото инспекцията по труда може да го глоби жестоко, или пък ИКЕА дето били радетели на нормалното заплащане, екология и т.н.
  7 лева са нереални. там заплатите не са ли поне 500???

 4. абе незнам за Марин ама и брат му няма пари за заплати а си купува коли и ако това са бизнесмени здраве му кажи ама докато има кои да ем леже /гъзовете/ще е така.Трябва маи една здрава ТОЯГА за тях……

 5. Колкото плащат, толкова ще им работят. Не се наядоха, та все малки заплати дават, все удръжки, все недоволни! Работиш, блъскаш – няма и минимална на края на месеца!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.