Благодарности към съпричастните с „Криворазбраната цивилизация“

По повод 140 години от първото театрално представление в Троян, НЧ „Наука – 1870г.” реализира в края на миналата година пиесата на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация”. Режисьор – постановчик е обичаният от всички ни  Стоян Георгиев от Драматичен театър Ловеч, а сценографията изработи нашият съгражданин и художник Тодор Иванов.

В пиесата играят много от известните на града ни артисти. Но най- приятното този път бе, че на сцената с „по- големите” излязоха доста млади хора, някои от които се качват за първи път. Това, надяваме се ще влее нова млада кръв в нашия любителски театър.

Явно интереса на троянци към постановката е огромен, щом на 06 февруари, за четвърти път, при пълен салон, в града ни се изигра „Криворазбраната цивилизация”. Този път поканихме жителите на селата от нашата Община. С голямо желание се отзоваха  Голяма Желязна, Ломец и Калейца.

Искаме да изкажем искрената си благодарност за помощта и отзивчивостта на хората, които ни помогнаха да реализираме и това представление: нашия читалищен настоятел г-н Дилян Енкин  и Росица Стратиева – един от най-активните читалищни деятели в с. Голяма Желязна, Димитринка Стойнова – кметски наместник на с. Ломец, Гица Хинкова и Минка Павлова  от пенсионерския клуб в селото, Ренета Варчева – кмет на с. Калейца.

Специални благодарности и на Красимир Балински за прекрасните снимки от представлението, които ни направи и подари. Красимир от скоро е член на нашия фото клуб „На фокус” при известните на всички ви Тони Петров и Петър Петров.

И на края, но не на последно място, отново изказваме благодарност към ръководството на Община Троян и лично на кмета г-жа Донка Михайлова, за възможността да използваме театралния ни салон и през зимния сезон, като финансира изграждането на локална парна инсталация за читалищния салон. Благодарим!!!

Читалищното ръководство

One thought on “Благодарности към съпричастните с „Криворазбраната цивилизация“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.