Есенен салон на троянските художници, висококласна джаз формация гостува

Традиционната есенна изложба на Дружеството на троянските художници включва повече от 60 творби на 30 творци  – живопис, керамика, пластика. Изложбата се открива в навечерието на Петковден, на 10-ти октомври (утре, сряда) от 18,00 часа в залите на галерия „Серякова къща”.

.Да внесат повече настроение на откриването ще свирят музикантите от „Венцислав Благоев диксдиленд  джазтет”.

В Троян ще ги доведе Павлин Павлов (тромбон), който е роден тук  през 1966г. и  прави първите си музикални  стъпки   в родния си град.  После учи в музикалното  училище в Плевен. Завършва,, Академия за музикално изкуство’’ в Пловдив . След  дипломирането си  работи  в различни симфонични оркестри .Свирил е в биг бенда и симфоничния   оркестър на БНР.  От 2007г.  работи за американската  круизна компания ,,CARNIVAL CORPORATION’’като  шоу бенд музикант .  В момента  работи в оркестъра  на Софийската опера.

Останалите в бенда са:  проф. Владимир Радулов, български учен, преподавател, музикант и общественик, радиоводещ на едночасово джаз предаване по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио от 1978 г. Познат е на българската музикална публика и като джаз изпълнител на пиано и диригент.

Невилян Гемижев – известен кларинетист, свирил в националния гвардейски духов оркестър. В момента свири в Александров Рагтайм Бенд; Венцислав Благоев – изключително талантлив тромпетист, завършил Музикалната академия в София и специализирал джаз в Австрия. Със специфичния си стил събира много публика в страната и Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.