Голяма част от престъпленията – крадени вещи за скрап

Голяма част от престъпленията - крадени вещи за скрапГоляма част от престъпленията в община Троян се извършват от роми, които почти 100% са безработни. Често тези хора предават във Вторични суровини крадени вещи за скрап. Това е национален проблем, каза пред троянските общински съветници гл.инсп.Марин Ичев, началник на полицията в Троян. Повод бе негова информация за изтеклата година и въпроси на съветници, свързани с опазването на обществения ред. От полицейския отчет се вижда, че разкриваемостта на чисто криминалните престъпления през 2011 г. бележи значителен ръст в сравнение с 2010 г. /58,3% разкрити през 2011 срещу 39,8% за 2010 г./. Делът на кражбите в процентно съотношение е запазил равнището си. През 2011 г. са разкрити 129 бр.кражби на имущество – 56,8%, докато през 2010-а са били съответно 108 бр. с разкриваемост 34%.
От общия брой извършени кражби за 2011г., които са 227бр., при 100бр. са отнети черни и цветни метали за скрап /медни съдове, казани за ракия, ел. кабели и други метални предмети/, което прави дял от 44%  от общия брой кражби, гласи полицейският отчет. През 2010г. са регистрирани 318бр. кражби, от които 104бр. са  били кражби на черни и цветни метали за скрап -т.е. 33% от общия брой кражби. Данните показват, че въпреки отчитаното през 2011г. намаление на кражбите, тези на черни и цветни метали като брой остават постоянни.
Немалка част от престъпленията се извършват от гастрольори, гласи още полицейският анализ.

4 thoughts on “Голяма част от престъпленията – крадени вещи за скрап”

 1. Престъпленията ги правели циганите???
  Да бе!!!
  Защо ги правят???
  Знам си аз защо… Защото обикновенно, нормалните хора са дискриминирани – защото не са мургави.
  Бях питал преди време тук… Проверени ли са циганите за адресна регистрация??? В началото на града има ж.п кантон там живет поне 3-4 семейства… имат ли адресна регистраци??? Плащат ли данъци, ако имат??? Такса смет??? или данъци и такса смет се плащат само от глупавите, нормални и наивни граждани??? Продължаваме напред по пътя отляво пак в началото на града отново къща отново 3-4 семейства мургавелковци… въпросът ми е…а данъци??? а такси плащат ли??? И това е само на входа на града , а ако завием надясно и влезем навътре в града , а ако тръгнем към беклемето??? Колоко имат адресна регистрация, по колоко са на един адрес… и докога общинарите ще се правят че не знаят проблема…
  Ако не плащат, ако плучавт помощи от данъците на нормалните и наивни данакоплатци …кога от общината ще ги привикат да пложат малко труд за това че държавата ги харни??? Кога ще им връчат метли за да чистят, кога ще ги пуснат да подрежат храсти и дръвчета край пътищата??? или те са с превилегии??? Ако не искат да работят да им спрат помощите… който не работи не яде, поне така се казва на българите или има прослойка, която може да яде и без да работи… А нормалните нека си плащат данъци???

 2. „Това било национален проблем“ – да бе едно е в Пловдив със Столипиново, едно е София … Троян е малък и кокетен град… оправдания с национален проблем звучат малко… не знам…
  има превенция… когато се заселва някой обикновенно се разбира в рамките на 3-4 дена… толкова ли е трудно да се провери, да се види, какво работи, какви данъци плаща има ли адресна регистрация… или е по лесно да си затворим очите и след 3-4 години да кажем ама това е „националин проблем“ който според мен типичен за градове с над 500 000 жители. В град с 30 000 човека полицията трябва да е доста по информирана, и здрава… най-малко само от слуховете които се носят из града.

 3. Най-после в този сайт да прочета два смислени коментара! Ужасно прав си, alexn! Проблемът не е само в неплащане на данъци и такси. Какво ще кажете за ток, вода……….. Никой не би пуснал партида за ток на фазерна барака, покрита с найлон……. Значи неплащат ток, а има, защото иначе какъв е смисъла от десетината чинии на Булсатком?! Тогава кой го плаща тоя ток? А вода? А 8-10 годишните циганета с каруци по пътя? Нима знаят правилника? Все пак са участници в движението. Има още много, наистина много проблеми на тая тема, само че аз ще спра до тук, защото искрено се ядосвам и ще напиша неща, които не би трябвало…………..

 4. Предварително се извинявам за НЕсмисления коментар.
  Въпроси:
  1.Как се издава адресна регистрация в една община на лице, което няма жилищна собственост и което е без трудови правоотношения и трайно безработно?
  2. Как се издава адресна регистрация на лице, което /примерно/ е 87-мия наемател на жилищна стая от /примерно/ 12 м.кв.?
  3. С колко се е увеличил броят на циганите на територията на община Троян за последните 10 години от приходящи цигански фамилии?
  4. Защо фирма Калинел преди няколко години беше наричана фирма Циганел?
  Уважаеми Алекс, рискувате да бъдете обявен за расист и фашист. Повдигате въпроси за циганизацията на държавата, респ. на общините, а това е недопустимо съобразно колониалната политика, която провежда поредното българско правителство. Създаването на колективни права в България е дискриминация спрямо останалите граждани, но това е официална Държавна политика. Дори в момента тече процедура по „узаконяване“ пребиваването на самонастанилите се в чужда собственост от тези с „колективните права“ срещу документ за захранване с ток или вода. Плюс оземляване на символични цени съобразно друг проектозакон.
  Всичко останало за което пишете вие и г-н Колев е следствие. Следствие, което се възпроизвежда години наред с нови и още по-фрапиращи рецидиви.
  Дайте си сметка, че това са „най-желаните“ гласоподаватели. Срещу нищожна сума, няколко известни български партии години наред си подсигуряват закупен вот. Нали нямате илюзията, че както преди много години в България – на тази група, която не плаща данъци и живее на гърба на обществото ще бъде забранено да гласува със закон? Защото нали не е нормално тези, които не плащат данъци да определят живота на данъкоплатците? Не е нормално, но това е факт. Още по-жалкото е, че освен тази привелигирована общност с „колективни права“, много българи също започнаха все по-масово да си продават вота срещу пари. Това е един видим пример и следствие от циганизацията в днешна България.
  Продават си гласа за пари и после питат „що така стана“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.