Горското в Троян пак с нов началник

Милко Станчев● Бившият зам.-министър Милко Станчев стана шеф на ДГС-Троян

Нов директор има вече Държавното горско стопанство в Троян. От средата на януари начело на структурата е инж. Милко Станчев. Със заповед на директора на Северозападно държавно предприятие (СДП) -Враца, инж.Цветко Цветков, е прекратен договорът за управление на досегашния шеф инж. Николай Добрев. На негово място е назначен от 15 януари инж. Станчев, като Добрев встъпи в длъжност в края на декември 2013 г. на мястото на дългогодишния директор инж. Димитър Шишков, който сега е зам.-директор на СДП – Враца, предприятието, което ръководи 23-те горски стопанства в Северозапада и под която административна шапка е и троянското горско.

Лесоинженерът Милко Станчев има над 20-годишен стаж в държавната системата на горите. По време на правителството на Иван Костов е зам.-министър на земеделието и горите и началник на Национално управление по горите (3 ноември 1998 – 15 септември 2000) и зам.-министър на земеделието и горите (15 септември 2000 – 25 юли 2001).

Инж. Станчев започва трудовата си кариера като лесничей в ГС – Троян през 1984 година. Той е общински съветник от ДСБ.

Новият шеф на горското обещава да работи по три приоритета – в интерес на гората, държавата и Министерството на земеделието и храните, и на трето място за колектива на горското стопанство, като ще се стреми да запази досегашния екип от 28 щатни служители. Инж. Станчев заяви, че от един месец няма участие във фирми.

Ваня ИЛИЕВА

Източник: Троянски глас

One thought on “Горското в Троян пак с нов началник”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.