Художник-алпинист с две изложби за седмица

Художник-алпинист с две изложби за седмицаХудожникът Иван Мутафов от троянското с. Черни Осъм откри две изложби в последната седмица на ноември. На 25 ноември в Банско на 14-ия Международен фестивал на планинарския филм професионалният алпинист и преподавател в Националното училище за планински водачи в Черни Осъм откри експозиция с около 30 фотоса и със заглавието „Високи Хималаи“. Фотоизложбата е посветена на 30 години от Първото изкачване на връх Еверест от българи, а в нея със свои снимки участват и алпинистът Мирослав Маладжиков, и един от братството родни демократи пионери Румен Воденичаров.

Втората си фотоизложба пък Иван Мутафов представи във ВТУ в петък, 28 ноември. Тя е с 36 фотоса и е озаглавена „Мустанг – забраненото кралство в Хималаите“, съобщи вчера Иван Мутафов.

Припомняме, че художникът е член на Алпийски клуб „Трапезица – 1957“. Първото си изкачване е направил на четири години на връх Купена над Троян. Първата картина, за която има спомен, е орел, нарисувал я е в трети клас. Изографисал е четири църкви. Поделя времето си между планината и триножника. Най-високото място, на което е рисувал, е на 5500 м надморска височина по склоновете на връх Еверест.

Източник: Труд

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.