II “б “ клас и СВЕТОВНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ДЕЦА

За първи път в  гр. Троян учениците  II „ б” клас с класен ръководител г-жа Диляна Вачкова  при   НУ “ Христо Ботев “  ще вземат участие в  Световното предизвикателство за деца – Global Children”s Challenge.

Програмата е насочена срещу обездвижването и наднорменото тегло сред подрастващите и привикването им към по-интензивен двигателен режим. Начинанието стартира в цяла Европа на 19.09.2012г. В продължение на 50 дни децата носят педометър (крачкомер) и всеки ден се отчита колко крачки са направили. Детето вписва своите крачки в книжка, учителят сумира броя на направените крачки от целия клас, който се състезава като един екип, вписва ги в сайта, те се калкулират в километри и отвеждат класа в определена дестинация.

Броят на крачките се преобразуват в километри и така класът се придвижва напред в околосветско виртуално пътешествие като един отбор и всеки ден достига до различни географски забележителности. По този начин децата се мотивират да се движат повече,за да стигнат по – далече и да видят повече места по света..

В рамките на предизвикателството децата пътешестват онлайн, обогатяват знанията си като научават географски и исторически факти.

One thought on “II “б “ клас и СВЕТОВНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ДЕЦА”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.