ИПЖЗ с отличие от АГРА

ИПЖЗ с отличие от АГРА Институтът по планинско животновъдстнво и земеделие донесе от Пловдив грамота за „най-успешно представило се научно звено на международната селскостопанска изложба „АГРА 2012“.
Слънчевата сушилня за плодове, билки и гъби на ИПЖЗ е удостоена с диплом на победител в раздел „Научна дейност и разработки“ на конкурса за иновации в селското стопанство. Сушилнята е определена от журналистите, отразяващи събитието, като „световна новост“. Тя позволява обработване до 300 кг суровина за един до три дни, като се нуждае само от слънчева светлина. Чрез нея се гарантират чистота и структурна цялост на суровината. Сушилнята е недостъпна за мухи и други насекоми. Заради разнообразието в размерите съоръжението е подходящо както за домакинствата, така и за малки или средни фирми, производители на сушени плодове. Разработена е от специалисти от ИПЖЗ и техни колеги от Пловдивския институт за изследване и развитие на храните.
ИПЖЗ представи на „АГРА“ своите традиционни уникални производи: продукти и технологии за биологично производство на мляко и млечни продукти, на плодове и плодови сокове от арония, от арония и вишна, от хеномелес – японска дюля, известна на специалистите с изключителното съдържание  на витамин С.
Троянци показали и още една новост, променяща технологията за хранене в говедовъдството. Става дума за пелети за хранене на животни, предлагани в три варианта – за угояване на телета, за месодайни и млекодайни породи, значително по-евтини за фермерите от познатите видове за храна на животните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.