Искат втори инспектор за Детска педагогическа стая в Троян

Сред основните приоритети в работата на РУ Полиция в Троян е била борбата с детската престъпност, стана ясно от изказване на началника на полицията гл.инспектор Марин Ичев пред общинските съветници. Пазителите на реда са направили среща с директорите на училища, за да бъдат обединени усилията, помолили да се получава своевременна информация в случаи на безпричинни отсъствия от занятия. Статистиката показва, че непълнолетните извършители на престъпленията са 9-10% от всички, регистрирани в общината, но са извършители на ок.14% от престъпленията, предимно на кражби. Шефът на полицията каза още, че един инспектор в Детска педагогическа стая, колкото и добре да работи, не може да обхване своевременно всички нуждаещи се, затова са отправили искане да бъде отпусната още една бройка – за втори инспектор.

Кметът Донка Михайлова заяви пред съветниците, че сред двата тревожни проблема в общината в последно време са противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, особено от началото на годината, затова трябват обединените усилия на всички, отговорни за подрастващите.

Троянската полиция отчита намаляване на престъпността през 2012-а г. и разкриваемост 74% на криминалните престъпления, които общо са били 360. Високият процент разкриваемост почти достига най-високите нива в тази сфера в предишни години.  В сравнение с 2011-а малко повече са икономическите престъпления – разкрити са 60 срещу 51 за 2011-а, което се дължи на завишения контрол при акцизните стоки, гласи полицейската справка.

През изтеклата година в общината няма регистрирани убийства, блудства, изнасилвания, грабежи, кражби на коли. Всичко това бе приветствано от общинските съветници като важна предпоставка за развитието на туризма тук, тъй като туристите се интересуват дали отиват на спокойно място и дали ще имат притеснения за автомобилите си.

One thought on “Искат втори инспектор за Детска педагогическа стая в Троян”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.