Изложба показва развитието на гимназиалното образование в Троян


Троян, 1 май /Даниела Балабанова, БТА/

Изложба „Времето е в нас и ние сме във времето“, посветена на 100 години гимназиално образование в Троян, може да бъде видяна на пешеходния мост в планинския град. Организатор на експозицията е ОУ „Васил Левски“, съобщават от училището.
Изложбата представлява 8 двустранни пана, които съдържат снимки и информация, свързани с миналото и настоящето на СОУ „Васил Левски“ – Троян. На паната са показани и моменти от историята на училището, представени в хронологичен ред, символни знаци, традиции и ритуали от училищния живот. Могат да се видят и директори от 1915 г. до днес, учителски колективи и учители, носители на различни награди и отличия, както и други важни моменти и факти от историята на училището. Показани са и реализирани проекти.
Целта на изложбата е хората да придобият представа за миналото и настоящето на гимназиалното образование в Троян и в частност на СОУ „Васил Левски“, което в момента е най-голямата образователна институция в община Троян. Изложбата ще може да се разглежда на пешеходния мост до 24 май включително.
/МХ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.