Как Лицето Тихолов стана Лъжеца Тихолов

тихоловМоже ли един човек, който лъже публично по време на изпълнение на служебните си задължения да бъде председател на Общински съвет – Ловеч! Явно може, защото мнозинството в съвета го подкрепя, подкрепя лъжата и разсипията в Ловеч, благодарение управлението на кмета Казанджиев вече 11 години.

Вчера на заседанието на съвета председателят на съвета Тихолов излъга публично общинските съветници. На предложение, направено от г-жа Ирина Митева от ПП ГЕРБ,  да отпадне точка 19: Определяне на границите на районите, видът на предлаганите услуги по чл.62 от ЗМДТ и честотата на сметосъбиране и сметоизвозване за Община Ловеч през 2015 година. Мотивите на г-жа Митева бяха, че предложението за решение не е разглеждано в нито една от постоянните комисии на съвета и това е достатъчно основание, съгласно Правилника за работа на съвета, точката да отпадне от дневния ред.

Лъжеца Тихол Тихолов излъга, че това предложение го входирал лично той с дата 15-ти октомври 2014 г. и следва да бъде разгледано от съветниците.

Съветници от БСП, ДПС и ОДС подкрепиха лъжата на Тихолов и точката остана незаконно в дневния ред на заседанието. Лъжата и нарушаването на правилата станаха практика в работата на съвета.

Всеки сам може да провери в Центъра за услуги в общината дали в материалите за заседанието въпросното предложение е входирано от лъжеца Тихолов на 15-ти октомври.

И накрая – да, има предложение входирано от лъжеца Тихолов на 15-ти октомври, но то е за точка 29. Лот 78 „Рехабилитация и реконструкция на път ІІІ-401 Микре-Ловеч от км.0+000 до км.15+479.58. Съгласно правилника, НЕ се разрешава да има две предложения по 24-часовата процедура, а само едно  – от кмета ИЛИ председателя, виж чл.79 ал.6 от Правилника.

Автор: Данчо Заверджиев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.