Кметът Михайлова с конкретни искания пред ЧЕЗ

Донка МихайловаКметът на общината Донка Михайлова се е  срещнала в петък с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петер Докладал и с изпълнителния директор  на ЧЕЗ Разпределение България АД Стефан Апостолов, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.
Михайлова изразила силната си тревога, че при обилния снеговалеж между 7-12 януари цели села в Троянско в продължение на седмица са останали без електрозахранване. Въпреки че оценката на общинското ръководство е положителна за работата на специалистите от Технически район Троян на  „ЧЕЗ Разпределение“ под ръководството на инж. Бойко Чавдаров, недопустимо е в 21 век това да се случва.  Кметът на общината  счита, че е целесъобразно  да се води диалог, да се намерят оптимални решения на възникналите проблеми.
Според троянския кмет случилото се е в резултат от отсъствието на инвестиции в  електропреносната мрежа и съкращаването на съществуващия технически персонал. Екипът, който прави ремонтите и отстранява аварии работи в труден раойн с планински релеф, освен това същите специалисти поддържат и Община Априлци.
Донка Михайлова поставила конкретни искания към компанията, свързани предимно с увеличаване на инвестициите. Исканията са следните:
1. Да бъде разделен въздушният електропровод „Бели Осъм“, който захранва Бели Осъм, Чифлик,  Балканец и Беклемето. Така при аварии няма да остават едновременно без електрозахранване населените места и курортите в посока Чифлик и Беклемето.
2. Да се монтира автоматика – при авария селата Челни Осъм и Орешак да не остават едновременно без електроснабдяване.
3. С особена острота кметът поставила въпроса  ЧЕЗ да спазва изискването за изсичане на храсти и дървета в сервитута на въздушните електропроводи.
4. Дискутиран е и въпрос, свързан с настояването на Община Троян за  изкупуване и заплащане на  трафопостове и електропроводни отклонения – общинска собственост,  в съответствие със Закона за енергетиката.
Изпълнителният директор на ЧЕЗ  пое ангажимент в следващите  няколко дни да бъде разгледан и обсъден въпросът по възможностите за изкупуването на трафопостове, а в следващите 2 и 3 месеца да бъдат направени и исканите от община Троян инвестиции, завършва съобщението на г-жа Генкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.