Конкурс „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2013г.“

Конкурс ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА в ТроянМинистерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) обявяват конкурс „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2013г.“ с мото „Обичам природата – и аз участвам“.

В конкурса могат да участват общини и кметства, както и училища, детски градини, обединени детски комплекси от цялата страна.

Целта на кампанията „За чиста околна среда 2013 г.“ е повишаване на екологичната култура и включване с доброволен труд на граждани и организации в дейности за опазване на околната среда на местно ниво.

Възможни дейности са залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Проектите от училищата трябва да са свързани пряко с учебния и/или възпитателен процес в съответното учебно заведение и предвидения учебен материал, особено в раздел природа, човек и природа, опазване на околната среда, природни ресурси , биоразнообразие и други.

Подават се Заявления в свободна форма като в поканите за кандидатстване са посочени каква информация и документи е необходимо да се приложат.

За всеки одобрен проект на общини и кметства ще се предоставят средства в размер до 10 000 лева (с вкл. ДДС), а за проекти на училища – до 5 000 лева (с вкл. ДДС).

Конкурсните проекти, изготвени в свободна форма, се изпращат до деловодството на ПУДООС само по пощата с обратна разписка /на плика задължително да е изписан телефон за връзка/ на адрес: ПУДООС, София 1000, ул. Триадица №4, ет.3, с краен срок за получаване в деловодството на ПУДООС 18.02.2013 година.

Резултатите от класирането ще бъдат обявени в срок до 21.03.2013 г. на електронния сайт на МОСВ и интернет страницата на ПУДООС.

За повече информация www.moew.government.bg, www.pudoos.bg, тел: 02/9406540, 02/9406062, 02/9406652 в ПУДООС.

Допълнителна информация се предоставя на място в Областен информационен център – Ловеч, ул. „Търговска” 29, Барокови къщи, по телефона 068/604297 или по електронна поща: [email protected]

 

One thought on “Конкурс „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2013г.“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.