КОНСУЛТАЦИЯ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ С ЕЗИКОВО – ГОВОРНИ НАРУШЕНИЯ

КОНСУЛТАЦИЯ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ С  ЕЗИКОВО - ГОВОРНИ НАРУШЕНИЯВ седмицата от 5 март до 9 март ще  се  проведат   безплатни консултации с логопеди  в общообразователни училища и детски градини от областта по проблеми в детското развитие и изоставане в говорното и езиково функциониране.
Седмица на отворените врати организират Ресурсният център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности- Ловеч, Регионалният инспекторат по образованието, Областният управител.
Ето датите, часовете и местата за Троян:

На 5 март в    НУ „Св. св. Кирил и Методий“ от    10.00 до 15.00 ще ви консултира логопедът Ветка Василкова, която в ЦДГ „8 -и март“ ще направи консултация от 15.30 до 16.30.
Г-жа Василкова ще е в ОДЗ „Буковец“ на 6 март /вторник/ от    16.00 до 17.00 ч.    , а на 7 март /сряда/ – в ЦДГ „Здравец“ също от 16.00 до 17.00 ч.
На 5, 6, 7, и 9 март в    ОУ „Иван Хаджийски“ между    10.00 и 16.00 ч. може да направите консултация с    Ивелина Чавдарова , на 6 март в НУ „Христо Ботев“     между 10.00 и 13.30 ч. – с логопеда     Ралица Боянова.

На 8 март под патронажа на Областния управител и с подкрепата на Началника на РИО в Ресурсен център -Ловеч  ще се проведе областна работна среща на логопедите. Във фокуса на събитието  е  превенцията на комуникативни проблеми от 0 до 6 години. В програмата са включени  представяне на  филма „Реч и думи – детският мозък“, споделяне на добри практики, изложение базар на обучителни и рекламни материали, свързани с предложената тематика.
Инициативата е за четвърта година. Целта на организаторите е да се присъединят към  отбелязването на 6 март като ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЛОГОПЕДИЯТА.
Европейският ден е създаден от CPLOL през 2004 г., с цел в Европа на професията на логопеда / речевия терапевт. Много е важно да се засили интересът на широката общественост към нарушенията на комуникацията, техните последици върху общественото здраве, да се популяризират правата на пациентите, страдащи от нарушения на комуникацията, както и възможностите за помощ. Посланието, което бихме искали да отправим чрез Европейския ден е, че превенцията на комуникативните нарушения се основава на общите знания и опит в цяла Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.