Кунева: Не влязохме в Европейския съюз, за да сме най-бедните

Меглена КуневаЗа иновации в земеделието се обяви председателят на Сдружение “България на гражданите” Меглена Кунева. На среща с жители на Троян Кунева посочи, че Сдружението започва подготовката на секторни политики, които да подобрят образованието и здравеопазването, да дадат отпор на корупцията и да гарантират чисти обществени поръчки.

“Ако правителството не признава какво лошо се случва в икономиката ни, то значи, че не може да разреши проблемите. Първо се прогнозира ръст на БВП от 2% за тази година, а после се оказва, че МВФ ни дава не повече от 0,8%. На третата година от управлението ще се харчи Сребърният фонд, независимо, че ЕК, ЕЦБ и МВФ ни съветват да не го правим”, отбеляза председателят на “България на гражданите”. Кунева изтъкна още, че в България се влага пет пъти повече енергия за единица продукция, в сравнение с Германия и в този смисъл енергетиката не се прави самоцелно, а в рамките на икономическа стратегия. “По магистралите трябва да има продукция, произведена от предприемачите, която да се превозва. В Сърбия има инвестиция на 1 млрд. евро, в Турция икономическият ръст е налице, а в България няма големи инвеститори и не се превърнахме в атрактивна за инвеститори страна. Не влязохме в ЕС, за да сме най-бедни”, допълни Кунева.

“Вместо нова спортна зала в София, която сигурно би била важна за едно голямо спортно събитие, можеше да се изградят  физкултурни салони в 500 български училища, които в момента нямат такива”, посочи Меглена Кунева. Тя отбеляза, че в новата финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020г. ще се осигуряват средства приоритетно за образование, наука и изследвания. “България трябва да има готовност да усвоява пари, защото икономиката на 21 век не се прави с рало”, изтъкна председателят на “България на гражданите”. Учредителят на Сдружението Даниел Вълчев допълни, че средствата за образование от 4 % по времето, когато той е бил образователен министър, сега са намалени с 1%, което според него показва отношението на управляващите към обучението на младежите.

На срещата със симпатизанти от Троян Кунева изказа специални благодарности към членовете на Инициативния комитет от града за подкрепата на президентските избори. “Готвим секторни политики, за да може с общи усилия да направим това, което трябваше да се случи. Тук сме, за да поискаме подкрепата ви и за политическия проект, какъвто е “България на гражданите”, коментира и Даниел Вълчев.

Информацията е от пресцентъра на Меглена Кунева, без редакторска намеса.

2 thoughts on “Кунева: Не влязохме в Европейския съюз, за да сме най-бедните”

 1. Нали точно и заради другарката Пръмова сме най-бедните в Европа.
  Някой сети ли се да я попита защо я наричаха „Мадам Йес“?
  Някой сети ли се да я попита в коя друга европейска държава нямаше да е в затвора за лъжата, която тиражираха с Ферхойген за обвързване членството ни в ЕС със затварянето на 4 блока на АЕЦ, от което до момента загубихме милиарди лева?
  Някой сети ли се да я попита за какви заслуги към Франция получи Ордена на почетния френски легион? Дали не беше точно заради унищожаването на ядрената енергетика на България в полза на Франция и френско-канадската АЕЦ в Румъния?
  Някой сети ли се да я попита защо тиражира фамилията Кунева, а не Пръмова. Снахичката на политбюро на БКП?
  Някой сети ли се да я попита какво пише в преговорната глава и какво е подписвала преди присъединяването ни към ЕС по тази глава за „Политиката по доходите“ на българите?
  Поредният Бойко Борисов в пола и сино гримиран!
  *
  Да бе, ще я попитат Пръмовица когато цъфнат налъмите. Тя не е дошла да я питат. Тя е дошла да си търси балъци и тарикати за слушатели, които много бързо усещат „новия вятър накъде ще задуха“. „Новият вятър“, с мирис на политбюро, далавери, демагогия и рафинираната простащина на 22-годишния мутро-криминален преход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.