Малчугани гостуваха на хлебозавода

Джуниър Ачийвмънт България  е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6 до 25 – годишна възраст. Ученици, учители, предприемачи,  работодатели, лидери на неправителствения сектор и много други участват в серия местни инициативи, големи състезания или малки събирания за мрежова комуникация. Всяка година тази инициатива вдъхновява появата на следващото поколение предприемачи. Те започват да придобиват познания, умения и социални контакти, необходими за създаването и поддържането на иновативни, устойчиви предприятия, които ще имат положителен ефект върху техния живот, семейства и общности.

Обучението по предприемачество за начален етап провокира учениците да мислят иновативно, да творят, да решават проблеми и да са инициативни. То допълва учебната програма по обществени науки в началния курс с понятия и умения, свързани с бизнеса и икономиката. Помага на учениците да открият многообразието от професии и работни места, разширява познанията им за видовете бизнес.

Във връзка с тази инициатива, учениците от ІV „а“ и ІІІ „г“ клас от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и техните класни ръководители г-жа Антоанета Шошкова и г-жа Диана Янкова, посетиха „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД град Троян. Любезните домакини запознаха децата с производствения процес. Учениците с интерес наблюдаваха етапите, през които преминава „пътя” на хляба  – от замесване на тестото, втасване, изпичане, до неговото пакетиране .

Третокласниците бяха издирили и представиха пред присъстващите народни приказки, притчи и стихове, посветени на хляба

В края на срещата децата похапнаха от току – що изпечения топъл хляб, който ги впечатли с аромат и вкус.

Благодарим на г-жа Стаменка Дамянова, директор на „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД, която ни даде възможност да реализираме тази идея  и позволи на малките ученици да се докоснат до професията на хлебаря.

Инициативата беше осъществена и с подкрепата на родителите Мирослава Станева, Мария Пенкова и Славка Петкова.

Диана Янкова, Антоанета Шошкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.