Михайлова настоява за повече внимание към транспортната осигуреност

Донка Михайлова Очаква се път ІІ-35, който е особено важен за развитието на Троян, да бъде включен за финансиране през следващия програмен период, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината. Целта е потокът транзитни автомобили от и за Южна България да мине по алтернативно трасе, което ще подобри организацията на движение в града, който се задъхва в пикови моменти от подобни «пришълци». По въпроса Общината има подкрепата на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Кметът Донка Михайлова е поискала в следващото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, към който област Ловеч принадлежи административно, да се включи транспортната осигуреност в следващия програмен период.  Според Михайлова в Националната стратегия за регионално развитие на България / 2012 – 2022г./ и в  Приоритетите за изграждане на пътната инфраструктура на страната до 2020г. за пътищата с национално и общоевропейско значение не  се планира адекватно  развитие на транспортната инфраструктура,  което е предпоставка за  по-доброто  развитие на региона. Не се предвиждат и ефективни начини за транспортна свързаност  на Ловешка и Плевенска област с районите от Централна  Южна България. Михайлова настоява  за изразено становище на съвета и за  по-интензивна работа по изграждането на магистрала „Хемус”.

Троянската управа в лицето на кмета Донка Михайлова и председателя на ОбС Минко Акимов е имала наскоро среща  с Председателя на Общинския съвет в Карлово Стойо Карагенски. Двете страни са обсъдили да припомнят на правителството позабравената тема за  тунела  Троян – Кърнаре, чието изграждане ще бъде силен фактор за развитие на общините в Централна България.

3 thoughts on “Михайлова настоява за повече внимание към транспортната осигуреност”

 1. Това за транспортната осигуреност го слушаме…
  Аз поне, от не знам си кой кмет вече. Това си е дрън-дрън… да си чешем езиците.
  Не могло да се чисти Беклемето през зимните месеци. НЕ могло друг път. Така е по-лесно. Вечно общината си затваря очите… вечно било трудно, невъзможно, кански трудно. Много сняг имало…
  Е да…
  сняг – ски- пари…
  Как така тази ски писта минава през пътя??? Все се чудя??? То това със ски пистите явно е любимо не само на ГЕРБ, а и на БСП- всичките обичат ски пистите хахахахахахахаха
  ски писта минаваща през пътя… е как да се чисти Беклемето тогава??? Няма как да стане… фиримите които работят и имат принадена стойност, които създават краен продукт и които се нуждаят от връзка с южна българия са прецакани! За какво им е път??? Защо до си транспортират стоката за Пловдив, като могат да карат ски хахахаха.
  Добре тирове зимата няма да могат да минават, но бусове и камиони без ремаркета ще могат. Транспорта на хора ПЛОВДИВ-ТРОЯН-ЛОВЕЧ-ПЛЕВЕН бачка само лятото и есента- хахахахаха защотото пътуващите карат ски. хахахаха. Оооо извинявам се тези от южна българия ги карат на пампорово и боровец просто няма как да стигнат до Беклемето хахахаха, тези от София щели да идват на беклемето… не бе те ходят на Витоша… но ски на беклемето е цел номер едно на Троян. А тези дето имат производство… не са нужни, тези които искат да транспортират стоките си от Троян и Ловеч до Пловдив да стнат скиори.
  Така че пак само пожелания. Ще видим зимата… купети си ски!

 2. Поздравления за кмета г-жа Михайлова.
  Отварянето и поддържането на този път през зимния период е от жизнено необходимо значение за населението, развитието на туризма и за все още съществуващия остатъчен троянски бизнес.
  Не случайно още на третия месец след като Атака имаше свой депутат в НС, чрез него зададох въпрос към министър Плевнелиев за отварянето и поддържането на Троянския проход през зимния период. За съжаление отговорът беше, че ….. през зимата имало много сняг, било студено и духал вятър???
  Така е, през зимата наистина има сняг, студено е и духа вятър. Няма калинки, пеперудки и кокичета. После – ставаш Президент.
  В кафето на НС доста поспорихме с бившия министър на рег.развитие г-н Гагаузов, който накрая обеща подкрепа. Опитах да поставя въпросът и на зам.министъра по туризма при гостуването му в Троян, но другарят С.Данков буквално прекрати конференцията преди да ми бъде дадена думата. Настоявах за това и пред бившия областен управител г-н Нанков и също така потърсих съдействие и от кмета на Ловеч г-н Казанджиев.
  Разбира се, троянските медии и журналисти, както и администрацията на др.полковник Акимов и общинския съвет с председателя др.Балев останаха глухи и слепи. Подкрепа, действия и инициативност – никаква. Затова пък обилно беше обяснено на целокупното население колко е лоша Атака Троян, лидера и и как губела доверието на хората. Дамммм.
  *
  Относно тунелът Троян-Кърнаре.
  Тази илюзия винаги ме е забавлявала и винаги ме е връщала към Остап Бендер и онези симпатяги от село Васильовка, на които им се обещаваше домакинство на световно по шахмат.
  Има едни европейски коридори, които ще се строят с европейски пари и тунелът под Стара планина отдавна е решено да бъде близо до Габрово. Дали той изобщо ще стане някога – това ще се реши в Брюксел.
  За кметовете на Троян и Карлово остава да си мечтаят за тунел, а защо не и за световна шахматна олимпиада горе на паметника на Беклемето. Медиите обилно и напоително ще отразят тази „идея“. Имате ли представа какъв „силен фактор за развитие на общините“ ще бъде една световна шахматна олимпиада?
  Нъл тей драги селяни от Васильо…. от Троян и още по-драги журналисти и ПиАрове?
  ИП

 3. 🙂 Пеевски… ИП! Ти трябва да станеш журналистъ! Иде ти отръки да ги редиш думите. Май само заради теб влизам тук и ти търся коментарите, защото колкото и да са абсърдни понякога в тях винаги има много и то от болната истина за наше село.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.