НДСВ обяви в Троян старта на подписката «Детски добавки за всяко дете»

Областният лидер на НДСВ д-р Красимир Гунешки и общинският председател на жълтата партия в Троян Пламен Панайотов обявиха днес на пресконференция, че стартират в нашата област националната кампания «Детски добавки за всяко дете». Основната цел е свързана с тежкия демографски проблем на страната, в която тази година са се родили в срв. с предходната 30 000 по-малко деца, а заедно със Свазиленд сме държавата с най-бързо топящо се население. Д-р Гунешки припомни, че НДСВ обяви във вторник националната кампания. Идеята е добавки да получава всяко семейство, в което има до три деца, без значение какъв е доходът. Така ще се премахне дискриминацията над 400 000 деца, чиито родители имат по-висок доход от регламентирания в момента за взимане на добавки.  80% от надбавките са на многодетни семейства от ромски произход, каза Пламен Панайотов. НДСВ е за законодателни промени в посока социална справедливост и подкрепа за отговорните семейства, отглеждащи деца. Сега има 1,2 млн. деца под 18 г., ще са нужни около 180 млн.лв. годишно.  В област Ловеч се очаква да се съберат 4 000 подписа, в кампанията ще се търсят 150 000 гласа общо. В Троян ще може да се подпишете в офиса на НДСВ /»Старата къща», ет.2, от 17 до 19 ч./, в медицинските центрове, детските градини, детската кухня, на центъра. Кампанията ще приключи през ноември.

4 thoughts on “НДСВ обяви в Троян старта на подписката «Детски добавки за всяко дете»”

  1. Ах, тези мазни лицемери… Нали точно при царя отмениха детските надбавки за всяко дете.

  2. Към frog-НДСВ наследи бюджетен дефицит от Костов и стотици милиони неразплатени социални помощи. Наложи се да вземем външен заем. Тогава Световната банка постави условие на България да не плаща на всички деца добавки, а само на бедните. Така от насърчителна мярка, добавките станаха социална помощ. Но когато страната ни е финансово стабилна и с ниска задлъжнялост, нека да върнем отново насърчителната мярка.

  3. Страната наследи от Виденов, но Костов не ги премахна, не ми говорете и вие като онзи идиот, вашия главен МВР-секретар, понастоящем и премиер. Много добре помня, за разлика от народонаселението.
    Прочее и затова имате да плащате – задето ни натресохте мутрата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.