Нестандартната Маргарита Петкова ще гостува в Троян

Нестандартната Маргарита Петкова ще гостува в ТроянБиблиотеката при троянското читалище „Наука“ с подкрепата на Общината организира среща разговор с поетесата Маргарита Петкова. Автор от национална величина отдавна не е гостувал в планинския град и така се запълва една празнина в местния културен афиш. Маргарита Петкова е добре позната на читателите, а и на меломаните, тъй като по нейни стихове са известните български песни „Иване, Иване“, „Бермудски триъгълник“, „Болката отляво“. Срещата с поетесата ще бъде в петък вечер в кафе сладкарница „Славея“ под наслов „За живота и любовта – непресторено, неподправено и открито“.
Маргарита Петкова, една от най-големите съвременни български поетеси, има 13 книги. Скандално-откровена и откровено скандална още от първата си стихосбирка, тя говори за чувствата си без преструвка и споделя мислите си без премълчаване. Стилът й е прям, излъчването й – ярко. Стиховете й се четат леко – леко до плач, до смях, до крясък, до безмълвие.
„Стиховете й се преобърнали не една съдба“, пише за Маргарита Петкова друга известна поетеса – Камелия Кондова, – защото са прелели смелост, обич и прошка там, където делникът подвежда и не допуска подобни понятия да те извадят от измамното равновесие на рутината. И ако от живота не винаги произтича поезия, от нейната поезия непременно произтича живот.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.