Община Троян награди даровити троянски деца

Община Троян награди даровити троянски децаЗа седма поредна година Община Троян предоставя закрила на деца с изявени дарби, спечелили първо, второ или трето място на регионални, национални или международни конкурси, олимпиади и състезания в областта на науката, изкуството и спорта. Наградите бяха връчени в петък от кмета  Донка Михайлова.

Еднократно финансово подпомагане получиха индивидуално  35 ученици и 3 отбора. Най-много са отличените от  СОУ „В.Левски”, но има представители и на СОУ „Климент Охридски”, НУ”Св.Св. Кирил и Методий”, НУ „Хр.Ботев” и  СОУ „В.Левски”- с.Черни Осъм. Одобрените еднократни финансови помощи са за заети 16 призови места в областта на спорта /мотоциклетизъм, биатлон, колоездене, планинско колоездене, джудо, самбо, ски-ориентиране, баскетбол, тенис на маса/; 12 в областта на науката /в олимпиади по история и цивилизация, по техническо чертане, математика, български език/; 4 в областта на изкуствата / в конкурс за млади изпълнители „Звездици за Лора”,в художествено-музикално състезание на училищата, членове на Асоциацията на „Кеймбридж училищата в България”/ и в областта на професионалното образование – 2.         Най-голяма премия получи Майкъл Иванов – 195 лв.

Общият размер на средствата е 2 885 лв., а за годината Общината е  предвидила сумата от 6 000 лв.

При връчването на стимулите бе обявено, че за  Момчил Петров от СОУ „В.Левски”, който зае ІІІ-то място на Националната олимпиада по астрономия, ще бъде направено предложение до министъра на образованието за едногодишна национална стипендия в размер на 1 620 лв..

Донка Михайлова се обърна към  отличените с думите: „Днес вие получавате едно признание, което сте заслужили. Радвам се, че виждам срещу мен очите на толкова талантливи, можещи и мислещи момчета и момичета, които надявам се, са бъдещето на нашия град. А с Момчил заедно запалихме коледната звезда  на площада и мисля, че това е било добро предзнаменование за неговите успехи и трябва повече деца заедно да запалим коледните светлини, но все пак разчитайте повече и вярвайте повече  на своята упоритост и трудолюбие.”

 

Маргарита Генкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.