ОИЦ-Ловеч се отчете и раздаде грамоти и коледни късметчета на заключителна пресконференция за 2012 година

ОИЦ-ЛовечОбластен информационен център–Ловеч проведе на 20 декември заключителна пресконференция с журналисти за отчитане на дейността на центъра за 2012г. и запознаване с планираните за 2013 година дейности и събития. С обобщени данни за работата на мрежата от 28 областни информационни центрове в страната, управителят на ОИЦ-Ловеч, Нели Митева откри  пресконференцията и сподели, че за почти една година работа, офисите в цялата страна са били посетени от над 10 000 посетители, експертите са отговорили на над 9 000 запитвания, организирани са над 900 обществени събития, инициирани са над 9000 публикации в медиите.

Отчет на дейността на ОИЦ-Ловеч за една година работа представи експерт „Комуникация, информация и логистика“, Росица Кривирадева. „От януари до декември 2012 сме информирали 463 граждани, като над 80% от тях са посетили на място офиса, а останалите са отправили своите запитвания по телефон или е-мейл. Центърът е организирал 30 информационни срещи, насочени към различни групи граждани от област Ловеч, на които са присъствали над 700 участника. Общо над 680 деца и младежи от област Ловеч са участвали в различни събития, организирани от ОИЦ-Ловеч. „Областния център е инициирал над 160 публикации в местни и регионални медии, а посещенията на Фейсбук профила на ОИЦ-Ловеч са 2500 средномесечно, което отчита сериозен интерес към дейността на нашата работа“, обобщи Росица Кривирадева.

„И през 2013 година ще продължи разпространението на информация за политиката на сближаване на ЕС, подготовката на следващият програмен период, възможностите за кандидатстване по отворени схеми, както и събиране и разпространение на информация за добри практики от реализирани проекти на регионално и европейско ниво, тъй като това са четирите основни приоритета, които всички Областни информационни центрове в страната ще следват и през новата година“, каза управителят на центъра, Нели Митева. „Планирали сме общо 16 информационни срещи в общините от област Ловеч, 6 срещи с представители на медии и 4 срещи за представяне на конкретни актуални схеми, в рамките на които ще бъдат подробно разяснени условията за кандидатстване и изискванията към потенциалните бенефициенти“  и допълни:„Ще проведем множество събития, насочени към различни групи от населението: представители на общински власти и институции, бизнес, деца и младежи, читалища и НПО, възрастни хора и др. с оглед тяхното информиране на тема Европейски съюз, институции и политики, както и възможности за участие в европейски програми, проекти и конкурси.

По време на срещата бе споделено, че през 2013 година се предвиждат нови общи инициативи на мрежата от 28 областни информационни центъра в България и развитие на партньорството с други информационни мрежи: мрежата „Глоб@лни библиотеки“, мрежата „Европа директно“, Българската национална ЛИДЕР мрежа и др. През 2013 година са планирани и съвместни инициативи с Центъра за кариерно ориентиране-Ловеч, както и периодични срещи с читалищата и кметовете на села от община Ловеч за предоставяне на информация за отворени програми и схеми за кандидатстване и др.

За финал на пресконференцията екипът на центъра изненада журналистите и им връчи грамоти за цялостен принос за популяризиране на ОИЦ-Ловеч и символични коледни късметчета с пожелания за весели празници и една по-здрава, по-добра и по-спорна 2013 година.

 

ОИЦ – Ловеч е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

One thought on “ОИЦ-Ловеч се отчете и раздаде грамоти и коледни късметчета на заключителна пресконференция за 2012 година”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.