От 18 април забраняват риболова

От 18 април забраняват риболоваИзпълнителната агенция по рибарство и аквакултури днес съобщи, че тази година пролетната забрана за риболов ще влезе в сила от понеделник – 18-ти април, което ще даде възможност на практикуващите този интересен спорт да се насладят на хобито си и през уикенда преди това.
За съжаление обаче още не е ясно кои водоеми обхваща забраната, както и до кога ще важи тя. В момента документа чака подписа на министъра на земеделието и храните – г-н Мирослав Найденов. След неговото одобрение заповедта ще придобие статут на официален документ. Надяваме се практиката от предните две години да продължи и повечето от местните водоеми да останат извън забраната. По наши преки наблюдения, близките водоеми като яз. Сопот и яз. Крапец край с. Малиново, които не попаднаха в забраната през миналите години вече се развиват и количеството риба в тях видимо се покачи.
Тази мярка се прие с цел присъствието на любители рибари на водоемите по време на забраната, за да се ограничи и спре бракониерският погром над рибното богатство.
Алтернатива за рибарите за щастие  винаги остават частните платени водоеми, където уловът е винаги позволен.
Призоваваме Ви при констатация на бракониерство да сигнализирате на винаги отворените телефони на ИАРА за страната. За област Ловеч телефоните са:

068/600 072, 0887/212399,0886/735418, 0887/212381, 0887/212388

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.