Отбелязаха 130 години от рождението на Георги Димитров

А сега де?!Един като че ли позабравен политик, държавник, синдикален и партиен лидер, какъвто е Георги Димитров, бе почетен от БСП в Троян на 18 юни, когато се навършиха 130 години от рождението му. Живота и делото на героя от Лайпциг припомни Румен Тодоров, след което имаше художествена програма, в която Христина Петрова и Радой Стойчев пресъздадоха вълнуващо стихове на Стефан Цанев, разкриващи Димитров по време на лайпцигския процес, в който той успява да покаже  истинската същност на фашизма и проявява забележителни сила на духа, ораторско майсторство, проницателност и будна мисъл. Една идея може да бъде убита, като говориш скучно за нея, прозвуча от сцената в читалище „Наука”.

5 thoughts on “Отбелязаха 130 години от рождението на Георги Димитров”

 1. Абе, вие луди ли сте!!!Какъв герой, какъв Лайпциг!? Че той е бил оправдан и след произнасяне на присъдата е държал небезизвестната си реч…Гошо Тарабата са го наричали помежду си другарите комунисти – накисвал се е като тараба. Пръво си научете историята(+ това, що е тараба..) и тогава го „чествайте“ тоя престъпник…

 2. Уважаеми Нов.., не се чудете защо е така. Троян е рекомунизиран към днешна дата и честването на бивши комунистически величия е нещо съвсем нормално за една тоталитарна посткомунистическа община.
  Единственото нещо което буди погнуса и отвращение е наглостта и демагогията на БСП Троян, които говорят и се обявяват срещу фашизма, а в същото време, заедно с близнаците си от Герб Троян, са основен участник в криминалното унищожаване на антифашисткия паметник в центъра на Троян и ПОРУГАВАНЕ честта и достойнството на хора, отдали живота си в борба срещу фашизма като част от общата европейска антифашистка съпротива.
  Крокодилски сълзи, демагогия и политическа хамелионщина. Така е днес в Троян под „мъдрото“ управление на посткомунистическите БСП, Герб, ДСБ, СДС, РЗС и Избор за Троян. „Мъдри“ управници, абонирани за властта и избрани от все по-„мъдрия“ народ.
  Толкова „мъдър“, че вече не вижда бъдещето си повече от рамките на един месец.
  Толкова „мъдър“ народ, че с постоянното овластяване на бившата комунистическа номенклатура през последните 20-на години, той отдавна вече не Живее, а тихичко и спокойно изчаква края си.
  Няма в Европа по-жалка и изостанала държава от посткомунистическа мутренска България. Държавата на мутро-комунизЪма.
  Мутриленд!
  ИП

 3. Пеевски, кога беше роден Волен? Преди или след СДС – каквото и да значи това?

 4. Кой Г.Димитров???
  Този дето продаде България??? Създателят на македноската нация??? Този дето караше българите от пиринско да се пишат македонци??? Кой? Интернационалиста??? Предател и изменик. Ами тези милон и половина българи в сегшна Р.Македоня. Кой ги заряза и ги подари на Тито и Сталин???
  Политиката на Георги Димитров е подчертано ПРОТИВ националните интереси на България и е подчинена на идеята за ИНТЕНАЦИОНАЛИЗМА и глупстите на ТИТО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.