Памет за Николай Ганков по Зетра ТВ

"Глътка спомени и малко притчи" за 7-ия приз "Николай Ганков"По повод осмата годишнина от смъртта на  Николай Ганков на 28 октомври в обичайния час, когато се излъчваше предаването „Троянски дневник” – 17,30 ч., тв Зетра ще покаже кадри, посветени на него. Става дума за тазгодишното връчване на приза в  памет на Николай Ганков – за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности, всяка година присъждан от инициативен комитет на личности от Троян  за дух, достолепие, голямо сърце и за постигнатите от тях творчески резултати на местно и национално ниво.

Тазгодишният носител на приза е големият хоров диригент Иван Генков -, преподавател с 60 години творческа дейност, записал в биографията си създаването на над 10 мъжки, женски и смесени формации за хорово пеене, безброй участия и награди с тях, и не на последно място – откривател на таланта на феноменалната оперна прима Гена Димитрова.

Зрителите ще видят постановката, съпровождаща връчването на приза,  наречена „Глътка спомени и малко притчи”. В нея актьорите от Читалищния театър в Троян Венелин Йорданов-Хъша и Радой Стойчев се превъплъщават в ролите  на философи, опитващи се да си дадат съвет един на друг чрез мъдрите притчи на Хорхе Букай, водещи до екзистенциалните човешки ценности за това къде сме, кои сме и какво правим, за да ни има и да оставим нещо след себе си.

Паметта на старите ленти от филма “Господин Човек”          и  предаването „Троянски дневник” ще ни върнат назад във времето за среща с  първия кмет на община Троян след            10 ноември Марко Табаков, както и с актьора Любомир Нейков и с нашия земляк режисьора Николай Акимов.

Всичко това ще можете да видите само на 28 октомври /неделя/ в обичайния час на предаването „Троянски дневник” само по Зетра ТВ.

Христо Ганков

One thought on “Памет за Николай Ганков по Зетра ТВ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.