Парламентарната група на ГЕРБ дари 8 000 лева на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

gerbТроян. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с ученици от Начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Троян и с техните родители в Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Те бяха в парламента по покана на народния представител от ГЕРБ – Троян Иван Миховски. На срещата присъстваха председателят на Kомисията по здравеопазване Даниела Дариткова и Снежана Дукова, член на Комисията по образование и наука.
Децата, подкрепени от своите семейства и от учителката си, са стартирали проект „Да пораснем отговорни“, чиято основна цел е подпомагане на децата с онкологични заболявания. Учениците са изработили над 3 хиляди мартенички, които са изкупени от много хора и фирми в град Троян. Събрани са над 8 000 лева от инициативата, които са дарени в подкрепа на работата на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.
Цветан Цветанов връчи на класния ръководител на учениците сумата от 8 000 лева, която ПГ на ГЕРБ дарява, за да удвои вече събраните от децата средства. „Възхитени сме от съвместната инициатива на деца и родители в помощ на тази благородна кауза. Децата са добри посланици. Те могат да реализират всяка една идея“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.
От своя страна, Иван Миховски изрази възхищението си от родителите, които са възпитали децата си на добро и съпричастност.

Източник: Фокус Нюз

Публикувано в ДРУГИ. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.