Пуснаха пак обедния влак Ловеч-Троян за петък и неделя

Пуснаха пак обедния влак Ловеч-Троян за петък и неделяОт фаталния петък 13-и за троянци се случи нещо хубаво. Пак тръгна обедният влак по линията Свищов-Троян. Това се отнася за петък и неделя, когато по маршрута пътуват ученици и студенти. За тях това е най-добрият транспорт като цена, тъй като имат право на намаление. Що се отнася само до връзката Ловеч-Троян, влакът е най-евтиният транспорт. За него обикновеният билет е 2,70 лв., а социално уязвимите групи – пенсионери, инвалиди, учащи и др., ползват преференции.
Възстановяването на линията се дължи на обединените усилия на ръководството на общината и областната управа. Троянският кмет Донка Михайлова и зам.-областният управител Сашо Данков са провели редица срещи с ръководството на холдинга БДЖ, докато получат желания резултат и докато аргументите им в полза на влака бъдат приети. Областният управител Ваня Събчева е посредничила в контактите, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.
Така тази линия бе спряна само месец, но се пуска отново с уговорката, че от БДЖ ще наблюдават натовареността на влака и ще оставят линията постоянна само ако интересът към нея доведе до достатъчна степен на използваемост.

One thought on “Пуснаха пак обедния влак Ловеч-Троян за петък и неделя”

  1. Е, това е добра новина, сега остава да подобрят и модернизират качеството на вагоните и самите вагони и цена няма да имат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.