Семинар на дружество „Знание“

В рамките на  проект “ENLL – Никога не е късно да се учим! Възможности за учене в зряла възраст”, Дружество „Знание” – София организира семинар за ръководители и експерти от организации, предлагащи обучение на възрастни над 55 години. По време на семинара участниците ще могат да споделят опита си в обучението  на възрастни и добрите практики, до които са се докоснали.  Друг акцент ще се постави върху концепцията за Учене през целия живот, както и възможностите за финансиране на дейности, свързани с учене в зряла възраст.

Събитието ще се проведе на 27 юни 2012 г. от 10 часа  в  Троян , зала Форум  читалище „Наука 1870 г.” , под патронажа на кмета на град Троян  Донка Михайлова.

Проектът е финансиран от програма Учене през целия живот, подпрограма Грюндвиг на европейскат   проект “ENLL – Никога не е късно да се учим!”, който представлява мрежа от организации с цел информиране  и подкрепа на  институциите, предоставящи възможност за обучение на възрастни над 55 години. Новите програми за Учение през целия живот предоставят нови възможности за учене в зряла възраст,  включително мобилности и доброволчество, но е необходимо да бъдат представени на по-широка аудитория от заинтересовани институции.

Мрежата E-NLL обединява 26 организации от 14 европейски страни, които са събрали над 150 добри практики в тази сфера. Те могат да послужат за вдъхновение на политики, подкрепящи и финансиращи  ученето в  зряла възраст, както и самите възрастни като пълноценни граждани на европейското общество. За по-подробна информация може да се посети сайта на проекта: http://www.enll.eu

 

 

2 thoughts on “Семинар на дружество „Знание“”

  1. Късно разбрах за семинара. Вчера/във вторник/ четох всички обяви пред читалището и не видях обява за това събитие. За концерта на „Траяна“ имаше шест еднакви обяви. Съжалявам!

  2. Събитието ще се проведе на 27 юни 2012 г. от 10 часа в Троян , зала Форум читалище „Наука 1870 г.” , под патронажа на кмета на град Троян Донка Михайлова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.